Voluntar la TRANSALPIN BIKE MARATHON – Ranca – 12 August 2012

Sep 5, 12 • Photo5 CommentsRead More »

Nu particip (inca) in concursuri de MTB, nici macar nu sunt Fan, dar imi doream sa-i vad si pe ciclisti “la treaba”. In plus, simteam ca e cazul sa mai fiu si eu de folos in cadrul unui concurs off-road. Inca din 2011 i-am promis lui Paul Dragan (vechi prieten din liceu) ca voi incerca sa-l sustin la cea de-a 2-a editie a TRANSALPIN BIKE MARATHON organizat de el. In plus numele de TRANSALPIN BIKE se leaga si de o frumoasa experienta la TRIATLONUL “FARA ASFALT” de la 2 Mai, unde Paul a fost “managerul” echipei”. Am reusit acolo chiar si un Podium (Stafeta Masculin).

Cu 1 zi inainte de TRANSALPIN BIKE MARATHON alergasem Maratonul “Cindrel in Alergare”. Am plecat de la Paltinis imediat dupa Concurs, cu directia Ranca. In ajunul bike marathon-ului am avut ocazia sa mai aflu cate ceva din tainele organizarii unu astfel de eveniment, iar la un moment dat m-am trezit in mana cu o statie (emisie-receptie).

Rolul meu ca voluntar a fost sa ma plasez in cel mai indepartat punct din traseu, pe creasta, la o bifurcatie importanta, care crease ceva probleme la prima editie. Am ajuns destul de greu (dureri mari din cauza unei intinderi de ligamente dupa “Cindrel in Alergare”). Pe drum am intalnit cativa ciobani politicosi, dar care avusesera grija sa intoarca cu fundu’ in sus pietrele cu marcaj de concurs.

Timp de cca 4 ore m-am bucurat de linistea muntilor, comunicand din priviri de la distanta cu cateva momai, dar si prin statie cu colegii de la punctele de alimentare si control. Linistea era intrerupta din cand in cand de concurenti, care apareau parca de nicaieri, dar pe care ii puteam urmari (dupa ce treceau de bifurcatie) in efortul urcarii lor, cca 10 minute. Pe langa indicarea directiei, informatii (mai mult sau mai putin exacte) despre restul traseului si incurajari, am incercat sa mai fac ceva folositor. Si anume poze:

Peisajul montan si participantii mi-au oferit cateva cadre faine. Fara voia lor mai toti concurentii s-au oprit sau au incetinit la acea bifurcatie si astfel am reusit sa smulg cateva cuvinte de la fiecare: de bucurie, de suparare, de voie buna, despre prietenie, despre efort etc. Ma simt foarte castigat prin faptul ca am avut ocazia sa ma fac util si sa traiesc si eu alaturi de MTB-isti o experienta de concurs la inaltime.

5 Responses to Voluntar la TRANSALPIN BIKE MARATHON – Ranca – 12 August 2012

 1. […] Preluat de pe http://florinsimion.com: ”Rolul meu ca voluntar a fost sa ma plasez in cel mai indepartat punct din traseu, pe creasta, la o bifurcatie importanta, care crease ceva probleme la prima editie. Am ajuns destul de greu (dureri mari din cauza unei intinderi de ligamente dupa “Cindrel in Alergare”). Pe drum am intalnit cativa ciobani politicosi, dar care avusesera grija sa intoarca cu fundu’ in sus pietrele cu marcaj de concurs.” Citeste continuarea […]

 2. catalin says:

  când am ajuns la locul unde erai tu,mă așteptam să văd asfaltul !eram derutat complet de învârteala aceea printre nori și vârfuri…mi-ai spus că mai am până la asfalt…atunci ,brusc,te-am urât (involuntar,din inerție ) !după aceea,urcând,mi-a trecut ura și mi-am spus că trebuie să rezist până la capăt! mulțumesc totuși că ai fost acolo,mulțumesc pentru poze !ne vedem la anul !!!numai bine !!!

  • Simon says:

   Ma bucur ca ai rezistat. Chiar daca voi nu ma priveati cu ochi buni, eu ma bucuram ca apropape toti si-au luat ragazul de a schimvba o vorba cu mine. Cred ca m-au mai injurat cativa intrucat am estimat o distanta mult mai scurta pana la asfalt, decat cea reala. Bafta si la anul! Sper sa ajung din nou, pentru a fi de ajutor!

 3. Cristian says:

  anu asta mai vii? sper sa puna pe cineva acolo. o sa vin si eu anul asta pe traseu acolo dar sper sa nu ma ratecesc. din ce am vazut in filmuletele de anu trecut mi se pare cea mai mare problema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *