Vertical Trail Race Busteni – Jepii Mici – Raport

Aug 15, 13 • Running1 CommentRead More »

Turele mele montane nu au inclus niciodata celebrii Jepi, mari sau mici. Pentru prima data am parcurs Jepii Mari (n coborare) si Jepii Mici in urcare in cadrul Marathon 7500, proba lunga, pe timp de noapte. Nu am retinut prea multe atunci, fiind noapte; in plus nu m-am simtit prea bine atunci. Ideea unui concurs pe Jepii Mici mi-a suras. Era evident vorba de un Vertical Run. Chiar daca nu ma antrenez pe munte, la Postavaru Night ma miscasem destul de bine. Aveam sa incerc si aici.

Vertical Trail Race Busteni 2013 s-a desfasurat pe 11 August, intre Telecabina Busteni si Telecabina Babele. Un traseu de 5,5Km, cu 1300 D+.  Limita de participanti: 100. Startul avea sa fie individual (dupa modelul de la Time Trial Running), la interval de 30 de secunde. Cei mai valorosi alergatori urmau sa plece ultimii. Imi propusesem un timp de 1h30, raportandu-ma la faptul ca cel mai bun timp avea sa fie sub 1h. Cu 1 zi inate de cursa am facut mai multe alergari relativ scurte, printre care si cca 15 min. chiar pe traseul competitiei. M-am simt foarte bine atunci. Ma miscam foarte lejer.

Atmosfera de la Busteni a fost una diferita, datorita startului decalat intre participanti. Se simtea o oarecare tensiune, dar si multa voie buna. Am plecat cu incredere, incurajat la Start chiar de Ionut Zinca. Insa chiar de la inceputul urcarii am simtit ca nu sunt in largul meu. Incercand sa tin aproape de un mic grup de concurenti am ratat traseul. Am revenit greu, fiind nevoie sa urc pieptis o zona alunecoasa. Astfel am ratat intalnirea cu favoritii cursei. La un moment dat eram chiar ultimul, cred.

Traseul imi placea, nu-l resimteam ca fiind dificil, ci foarte tehnic si periculos. Asa ca avantul meu nu era prea mare. Nu intelegeam cum am reusit sa parcurg acel traseu noaptea. Abia la jumatatea traseului mi-am revenit, incercand sa recuperez. Finalul a lasat chiar loc de sprint. 1h29 timpul final. Asa cum mi-am propus. Dar ma clasasem in 2-a jumatate a clasamentului. Multi prieteni la Finish, poze si o Premiere rapida. Am coborat pe Jepii Mari (1h3min).

Un nou concurs reusit din seria Trail Race. O idee buna care merge dezvoltata. Concurenti foarte buni, in frunte cu Ionut Zinca (proaspat Campion National la Alergare montana).  Imi voi lua cu siguranta revansa (fata de mine).

 

One Response to Vertical Trail Race Busteni – Jepii Mici – Raport

  1. Alexandru Constantin says:

    La cat mai multe iti doresc! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *