TTR ELIMINATION – 14 si 15 Iunie 2013 – Raport

Proiectul Time Trial Running s-a dorit unul dinamic inca de la inceput. Ideea initiala (Start Individual la un anumit interval) urma sa fie inlocuita treptat de alte variante de antrenameent tip Time Trial. Dar ideea a fost pe placul publicului larg, asa ca antrenamentele Time Trial Running au continuat pe acelasi sistem si acelasi traseu (5,7Km – 2 ture de lac in Parcul Tineretului). Totusi, de la o editie la alta, am schimbat ziua si ora de start. In plus, unele editii au fost personalizate: TTR la Frontala! sau TTR Matinal.

La jumatatea lunii Iunie am realizat, la initiativa lui George Enescu, un Time Trial special – TTR Elimination. Sau cel putin am incercat sa facem un antrenament de tipul Knock Out. Dar si un experiment in acelasi timp. A fost o pauza binevenita pentru TTR-ul clasic si o schimbare de sistem, inclusiv profil. Am identificat un traseu scurt (putin peste 500m), solicitant si diversificat: urcare / coborare, poteca de iarba/pamant, viraje stranse, zona umbrita / zona expusa.

De dragul aceluiasi public am stabilit 2 TTR speciale: un Elimination de seara (Vineri, la ora 20.00) si unul de dimineata (Sambata, la ora 08:00). Cele 2 experiente (sau experimente) au fost foarte interesante si reusite, intr-un final. Nu ne-a iesit partea de “eliminare”. Prima incercare (cea de seara) a fost mai degraba un “Last Man Standing”, auto-eliminarile (nu le numim abandonuri) fiind la mare cautare. Dar la editia de dimineata (sambata) am descoperit o varianta foarte buna de antrenament: alergare pe un numar X de ture (Ex: 20), pe unu sistem pe care l-as putea denumi GAME OVER! Dupa sosirea castigatorului, se opresc toti ceilalti participanti, contorizand numarul de ture.

Multumim tuturor curajosilor! Acestia au primit diplome speciale (online). Urmatorul TTR va fi unul clasic. Pentru ideea de Elimination va trebui sa aducem imbunatatiri. Pana atunci nu ezitati sa faceti pante, chiar pe traseul de propus de noi.

One Response to TTR ELIMINATION – 14 si 15 Iunie 2013 – Raport

  1. […] organizat la care am participat. Am raspuns la invitatia lui Florin Simion pentru editia speciala TTR Elimination organizata pe 15 iunie in Parcul Tineretului. A fost un antrenament inedit de pante pe un traseu […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *