Triatlon “Fara Asfalt la munte” (Slon) – Stafeta “old school”

Dec 22, 17 • Concurs, RunningNo CommentsRead More »

14125143_1417572568256591_7897049653721041892_oPovestile cu stafete au un aer special. E vorba de prietenie, de  promisiuni mai vechi, de placerea de a face echipa. Stafeta e si singura mea intrare (deocamdata) la triatloane.

La propunerea lui Paul Dragan, vechi prieten (din liceu), ne-am inscris la un  concurs realizat chiar pe ideea de “intre prieteni” si anume Triatlonul “Faras asfalt la munte” (Slanic Prahova).  Am format echipa impreuna cu triatlonistul de “meserie” Bogdan Ionita (proba de inot).

Am ajuns la fata locului, in dimineata cursei, provocarea fiind ca masina lui Paul (un hibrid cu garda foarte joasa) sa nu se opinteasca in pietrele uroase de pe ulite). Paul abia a avut timp sa-si numarul de concurs si plecat catre lac.

Eu unul am avut destul ragaz sa admir zona si sa inspectez o buna parte din traseul de alergare. Am primit cu bucurie si urale primii concurenti, in frunte cu Ciprian Balanescu. Nu aveam stare, eram gata sa “zbor”, desi prima jumatate a traseului de 7Km era in urcare.

Nu cunosteam stafetele, asa ca am plecat in cursa mea, una aparent prea scurta pentru mine. Insa am trait intens fiecare pas, am ramas concentrat si pus pe fapte mari. Alergam la deal, ceea ce e mare lucru pentru mine. Fara sa realizez ma aflam pe traseul Ultramaratomului Ciucas (105Km).

Partea de intoarcere a fost parca o cursa de “trail run downhill”. Senzatia e diferita de orice alta latura a alergarii. Un mix de avant maxim, adrenalina, incrancenare, concentrare si emotie sufleteasca (datorata dorintei de a da totul pentru echipa). De sosire ce sa mai zic, afost un fel de avalansa. A fost nevoie sa ma prinda Paul de brate, altfel mai inaintam vreo 100 m la vale.. E drept, linia de finis era in panta.

14054263_1417579888255859_8282540117353597569_oEfortul a dat roade, reusind sa ne clasam pe Podium (Locul 3). Am fost extrem de multumit sa aflu ca am reusit cel mai bun timp la alergare, dintre toti concurentii (32:15).

Pana la Premiere am petrecut un timp de valoare, am facut o alergare de 8Km pe traseul de bicicleta, am stat la soare si la povesti si am savurat excelentele sarmale facute de gospodinele din satul Slon. De bere si tuica, nu mai vorbesc!!

Premierea a fost una aparte. Accentul a fost pus pe efortul participantilor, pe perseverenta lor, cat si pe spiritul de echipa. Iar premiile valoroase au fost oferite prin Tombola.

A fost intr-adevar un eveniment inchinat prieteniei. O sarbatoare. O zi nesperat de frumoasa (si nu ma refer la vreme).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *