Triathlon Winter Challenge Izvorani – 22 Februarie 2014 – Stafeta PEGAS

Feb 27, 14 • RunningNo CommentsRead More »

Primele 2 editii de WINTER TRI CHALLENGE le-am trait la Izvorani (Complexul Olimpic Sydney 2000) de pe margine, ca sustinator si fotograf (OK am exagerat; mai potrivit e termenul de pozar). O experienta inedita, frumoasa, dar grea. E greu sa stai pe margine si sa vezi cum participantii se bucura de sport. Ce ma oprise sa particip (intr-o stafeta, evident)? Distanta prea scurta de alergare si poate ca taxa. Dar m-am bucurat si eu de bucuria lor. Iar triatlonul este intr-adevar o disciplina spectaculoasa si extrem de dinamica. Am resusit sa observ mai cu atentie  anumite detalii de organizare si sa inteleg, cat de cat, ce efort urais depun organizatorii.

Pentru editia 2014 nu am reusit sa reformez echipa de la Reci (Cupa Romaniei – Trialuta), asa cum imi doream. Insa am avut o bucurie la fel de mare: includerea (proba de alergare) intr-o stafeta a PEGAS TRIATHLON CLUB alaturi de Tudor Butu si Dan Andrei Bucureanu. Cu cateva zile inainte de cursa am incercat sa ne incurajam si sa ne motivam reciproc. Increderea in sansele noastre de a ne descurca bine era destul de ridicata, scopul principal fiind sa ne simtim bine concurand in stafeta.

Specificul WINTER TRI CHALLENGE este ordinea inversata a probelor. Alergarea a fost prima, urmata de bucicleta, stafeta fiind incheiata de inot. ¬†Intr-o atmosfera de mare competitie am reintrat cu avant in Padurea Snagov (la 2 saptamani dupa FOREST RUN 3). Daca atunci m-am chinuit zapada, acum noroiul mi-a facut viata (adica alergarea) grea. E clar acum: nu ma descurc bine daca alerg pe o suprafata ce-mi aluneca pe sub picioare. Cu toata incordarea de a mentine un ritm ridicat am ramas cu imaginea unui traseu foarte frumos. Dupa inceputul aprig, mi-am pierdut din forte pe la Km 3. Ca de obicei, am incercat sa “repar” situatia spre final. Am terminat cei cca 5,5Km in aprox 21min20sec, avand in fata 3 stafete.

Tudor a preluat stafeta, parandu-mi a fi motivat la maxinum. A terminat proba intr-un zambet si in forta. Ne aflam pe Locul III (cel putin in seria noastra). L-am asteptat pe Dan Andrei la Finish bucurandu-me de cadrul olimpic si atmosfera competitionala. Locul VII (Open) si Locul V (Masculin) la finalul celor 2 serii. O clasare onorabila pentru PEGAS TRIATLON CLUB, zic eu. Pegas a mai avut o stafeta (Mixt) la Triatlon si o echipa la Duatlon. Felicitari colegilor mei!

Desi mi-am implinit dorinta: de a concura la WINTER TRI, m-am transformat si anul acesta intr-un spectator si sustinator agitat. Foarte interesanta mi s-aparut ultima alergare (3Km) de la Duatlon, cea care s-a desfasurat pe pista de atletism.

M-am bucurat inca o data de spiritul de echipa, de motivatia data de apartenta la o stafeta. GO PEGAS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *