SEMIMARATON GERAR 2023 – Gerar, iar si iar

Inspirat, motivat si chiar incurajat de prieteni alergatori, sportivi cu experienta uriasa si chiar cu mari performante (precum dna Constantina Dita, Marius Ionescu, Hiroko Ogawa si in special Ilie Rosu, dar si multi altii) inca din primul meu an de alergare (mai) serioasa si anume 2011 am inceput sa dau sens alergarii mele, sa creez obiceiuri si sa transmit anumite mesaje.

Printre cele mai dragi obiceiuri ale mele (care functioneaza si ca puternica sursa de motivatie) este participarea la fiecare editie a unora dintre competitii.

“GERAR” este unul dintre cele trei evenimente dragi la care am trecut de 10 participari, bifand toate editiile. Nu a fost nimic fortat, chiar aproape natural sa alerg an de an in Campusul Politehnicii. Motive au fost suficiente. Iarna chiar ma simt bine alergand. Sunt putine concursuri la inceput de an. Este un eveniment aproape de casa (mai putin de 6Km). Iar multi prieteni vin si ei sa alerge la GERAR.

Daca in primii ani eram foarte competitiv si tanjeam dupa podium (l-am reusit in 2015 la proba de cros, la categorie), la ultimele editii am tinut sa fiu prezent tocmai pentru a-mi pastra obiceiul si seria de participari neintrerupte.

“GERAR” este una dintre cele 3 competitii dragi la care am trecut de 10 participari, bifand toate editiile. Nu a fost nimic fortat, chiar aproape natural sa alerg an de an in Campusul Politehnicii. Motive sunt suficiente. Iarna chiar ma simt bine alergand. Sunt putine competitii la inceput de an. Este un eveniment aproape de casa (mai putin de 6Km). Iar multi prieteni vin si ei sa alerge la GERAR.

Doua editii nu s-a tinut (2021 si 2022), din pricina pandemiei. In 2023 am revenit la fel de entuziast ca ceilalati, la proba de Cros (10,8Km). Desi cam pierdusem speranta, am avut parte de ninsoare inainte de concurs. Asa ca am avut ceva zapada, dar si multa apa, pe din traseu.

Nu am am avut forta de alta data , dar pur si simplu nu poti veni la plimbare la un astfel de concurs. Am tras cat de tare poate trage un ultramaratonist de peste 40 de ani care si-a pierdut viteza, dar care simte toate durerile posibile. Am simtit ca am constanta si energie. Pentru mine acestea sunt mici victorii personale, care imi mentin vie motivatia pentru competitie special si alergare in general.

Am terminat cursa in 47min.12sec., pe locul 16 la categoria 35+.

L-am final m-am regasit cu Alex Paraschiv, obisnuit si el cu GERAR-ul. Si am degustat impreuna o slanina preparata personal in casa.

Iar povestea mea la GERAR nu se va opri aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *