Schimbare de Strategie – Iunie 2012

Jul 4, 12 • RunningNo CommentsRead More »

Luna Iunie 2012 a fost o luna deosebita in special prin prisma rezultatelor/clasarilor

– 4 Podium-uri din 5 concursuri

– 4 clasari in Top 6 la Open

– Record Personal pe Semi Maraton: 1h28’44” (Semi Maraton Sibiu)

– prima clasare pe Podium la categorie de varsta intr-o cursa de alergare montana: Locul III (30-39 de ani) – Mures Olt Marathon (locul 6 la Open).

– prima clasare pe Podium intr-o cursa de alergare montana: Locul II – Cozia Mountain Run (Traseul Stanisoara – 21KM)

Luna Iunie a  insemnat si o schimbare de strategie in ce priveste abordarea curselor. In primul rand am inceput sa-mi eliberez programul curselor (care devenise prea incarcat). Am renuntat la un concurs de alergare montana (pe 9 Iunie), care oricum nu ma avantaja. Mi s-a recomandat sa ma orientez spre concursurile unde am sanse pentru clasari bune (inclusiv Podium). Si nu in ultimul rand, am inceput sa studiez mult mai atent traseele si  alte aspecte tehnice care pot influenta prestatia mea intr-o cursa (implicit si rezultatul). In afara de Semi Maraton Bucuresti toate celelalte competitii (Triatlonul “Fara Asfalt“, SemiMaraton Sibiu, Mures Olt Marathon si Cozia Mountain Run) au fost fara o reprezentare masiva a elitei. Aceasta situatie a concis cu intentiile mele. Iar acele intentii/dorinte/planuri s-au concretizat. Evident nu a fost o simpla bataie din palme. Am trecut de la “bucuria alergarii” (alergare intensa, dar fara a forta), la “spiritul de lupta” sau la incercarea de a da tot ce aveam mai bun, la momentul respectiv.

Voi continua sa aleg cursele care ma avantajeaza, provocarile speciale, dar prioritate vor avea intotdeauna maratoanele. Posibil sa fie si exceptii in ce priveste alergarea unui maraton, iar motivul va fi cu siguranta unul bine ales.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *