S24H – Vicecampion National, cu 205Km in 24 de ore

Serios_S24HS24H 2018 – Timisoara! O experienta incredibila. Simt ca o mica parte din mine se afla inca acolo pe traseu si continua cursa. Am facut ce-am stiut eu mai bine, avand parte de sustinere fantastica din partea celor care ma cunosteau si a celor care nu ma cunosteau. Le multumesc din suflet, tuturor!
 
M-am pregatit foarte intens din punct de vedere psihic, iar pe plan fizic ca si pregatire au contat, in fine, zecile de curse anuale, in special cele cca 140 de maratoane (din care 17 numai ultramaratoane).
 
De la inceput si pana in momentul de fata, abordarea si atitudinea mea din cursa de la Timisoara au fost apreciate, ceea ce m-a onorat si m-a motivat suplimentar (in timpul cursei). Cu toate astea am fost surprins chiar eu de resursele fizice ale organismului.
 
Din cele 24 de ore am alergat permanent atat cat am fost pe traseu, cca 23 ore (la care se adauga timpul cumulat din pauzele mici si dese). Cu rabdare, am inceput o cursa de “urmarire” si “recuperare”. La final am ajuns la 204,966Km (din care 95Km in jumatatea a 2-a a cursei), obtinand mai mult decat sperasem:
 
Locul 3 – S24H Open.
Locul 2 – Campionatul National de 24H.
Locul 1 – S24 Categoria 36-50.
 
In plus, am atins pragul de 200Km (baremul minim in vederea CM de 24h). Aici insa drumul e foarte lung si vreau sa confirm intr-o noua cursa ceea ce am reusit la Timisoara si sa inbunatatesc serios distanta.
 
Happy_vice-championAsadar, la “batranete” am devenit vicecampion national, obtinand prima medalie la Individual din istoria clubului MISCAREA CFR, club condus de un om extraordinar de inimos, dl. antrenor Stefan Costache. Ii multumesc pentru sfaturi si incredere.
 
In momentele cand nu am fost 100% concentrat pe alergare, am trait la maxim atmosfera de la Timisoara si am incercat sa contribui chiar eu la aceasta. Am fost, dupa cum mi s-a spus, prea “sociabil”, dar stiu ca aceasta abordare m-a ajutat sa-mi pastrez motivatia si increderea in mine nesimtind ca pierd energie atunci cand strigam, dansam, gesticulam etc.
 
Am invatat din greseli, dupa cele 24h de la Targu Mures si dupa Ultramaraton Ciucas X 3 si anume: pauze mai scurte, startul foarte lent, alimentatie permanenta, cu masura, in cantitati mici, atentie sporita la semnele date de organism.
 
Probabil nu s-a vazut la fata locului, in filmari si in poze, insa am avut parte si de suferinta. Dureri in talpi, in primele 4-5 ore, rani provocate de pantaloni (indurate cca 10 ore). Am gasit insa solutii de moment, intr-un final corpul obisnuindu-se cu toate neplacerile. Ce ar fi in plus, fata  dealte ultramaratoane, este faptul ca m-am rugat mult, in primul rand pentru a fi capabil sa pastrez ritmul si energia.
 
Dupa aceasta cursa gandurile si planurile din capul meu s-au mai clarificat. Voi continua pe linia curselor de 24 ore, cel putin pentru a avea ocazia de a folosi cele invatate la Timisoara.
 
Felicitari tuturor curajosilor in cele 5 probe individuale + stafete, dar si minunatei echipe de organizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *