Romniceanu Stairs Run – Editia a V-a – 15 Mai 2013

May 21, 13 • RunningNo CommentsRead More »

Edi Tudor si Alex Paraschiv - pentru prim data la RSR

Antrenamentul de alergare combinata cu scari, din Parcul Romniceanu, a adunat deja 5 editii. Nu am ratat niciun antrenament si cred ca motivul are origini mai vechi. De multa vreme incerc sa ma mobilizez pentru o sesiuna periodica de scari in exterior. Incercarile au fost firave. Incepand din luna Martie profit de Romniceau Stairs Run indiderent ca ma aflu iniantea sau dupa o cursa importata sau un maraton greu.

Nu-i treaba usoara cu scarile. Atatea urcarea lor in alergare, cat si reintrarea in ritmul normal de alergare dupa cele mai abrupte scari sunt printrecele mai dificile elemente din cadru unui antrenament. Este in acelasi timp o buna ocazie de cunoastere a capacitatilor fizice, dar si a modului cum reactioneaza corpul uman la un anumit tip de efort si de miscare. Am incercat (si am reusit) de fiecare data sa alerg toate pe portiunile de scari, indiferent de gradul de dificultate, in toate cele 4 ture. La ultima editie alergarea treptelor imi parea ceva foarte natural.

Totusi, pentru mine, partea cea mai grea legata de Romniceanu Stairs Run ramane sa ajung la Start, in mijlocul saptamanii, la o ora de circulatie intensa. Insa organizatorii au rabdare si mai asteapta intarziatii ca mine.

Editia a V-a a fost din nou una foarte placuta. Am avut norocul ca parcul sa fie destul de liber, iar temperatura acceptabila. De data aceasta am fost cap de pluton, neavand un reper in fata mea. Am rulat la 85-90% din capacitatea de moment, incercand sa pastrez un ritm constant. La final am mai facut o tura lejera alaturi de ultimul alergator care era tentat sa renunte dupa 3 ture.

Alergarea pe scari nu este usoara, dar alternarea ei cu portiuni de plat printre copaci si iarba verde ne da ocazia unui antrenament deosebit de util. Nu va speriati de urcarea scarilor, den umarul treptelor. O mare parte din acestea le veti si cobori. In plus aveti ocazia sa aflati mai multe despre voi si corpul vostru. Curaj!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *