Realizari 2013 si Obiective 2014

Dec 31, 13 • Running1 CommentRead More »

Maratonul International Cluj 2013Un maraton terminat e o victorie. Cand dai tot ce poti intr-o cursa, nu incape vorba de esec (indiferent de tinta propusa la inceput). Nu-mi va fi rusine niciodata sa termin ultimul o competitie. Inseamna ca ceva nu a mers cum trebuia; voi fi chiar fericit intrucat am terminat.

Pe 2013 nu am avut o lista prea mare de obiective si planuri. Acestea au fost si sunt in suflet si in felul meu de a fi. Nu mi-am facut un calendar anume. Am alergat cam tot ce am putut. Din pasiune dar si din respect pentru cei care depun eforturi uriase sa organizeze competitii de alergare. N-as fi ajutat prea mult comunitatea alergatorilor de la noi daca alergam singur pe strazi sau pe coclauri, in urmarirea unui rezultat fantastic la una-doua curse. Am semnat prezent la multe alergari organizate (nu oficiale) cu diferite ocazii sau motive.

Am avut totusi 2 obiective. Unul a fost sa termin un maraton sub 3h. Cursa vizata a fost Maratonul International Cluj. Nu am reusit, insa a fost un personal best: 03:04:02. Bucuria a fost la fel de mare. Al 2-lea obiectiv a fost unul preventiv: sa reduc numarul de maratoane.  In 2013 am terminat 15 astfel de curse: mai exact 14 maratoane si un dublumaraton (84Km). Cu 8 curse mai putin fata de 2012, asadar obiectivul a fost indeplinit.

Reducerea numarului s-a cunoscut in calitatea curselor terminate, reusind un numar surprinzator de mare de Podium-uri. Mai presus decat obiective am avut dorinta de a castiga un maraton. Si nu a fost doar unul. Sunt mandru de cele 3 maratoane castigate:

Maratonul Regal – 10 Mai (cu timpul de 03:06:39)

Maratonul Dracula – 14 Iulie 2014 (cu timpul de 03:20:45)

Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc (cu timpul de 03: 05:54)

 

Desi nu a fost un obiectiv in sine am reusit un PB si pe Semimaraton: 01:26:48 la Semimaratonul Virslilor (Hunedoara-Deva) – 8 Iunie 2013. Acest rezultat mi-a deschis interesul de a ma antrena mai mult si pentru acesta distanta.

La capitolul bariere depasite mentionez:

primul Loc 1 la o competitie pe echipe: Cupa Romaniei Isostar la Triatlon – Reci (jud. Covasna) – 25 August 2013. Echipa TRIBEACH – BRASOV CYCLING TEAM – TIME TRIAL RUNNING formata din: Remus Miron (inot – 500m) si Adrian Pristavu (ciclism – 30Km) si Florin Simion (alergare – 5,5Km) a terminat cu timpul de 01:09:56.

primul Podium – categoria Open la un maraton montan (Mures-Olt Marathon).

– peste 1000km alergati la antrenamente: 1222km (din care 250Km numai in luna Octombrie)

peste 50 de competitii alergate in 2013: numarul exact: 58.

– atingerea barieriei de 50 de maratoane alergate

prima competitie de alergare cu obstacole: FUGI cu DONATH! – 25 Mai 2013 – Cluj-Napoca

 

Pe langa alergarile propriu-zise simt ca pe o mare realizare personala, si nu numai, initierea si desfasurarea pe tot parcursul anului a proiectului TIME TRIAL RUNNING (incl. TTR UPHILL). Acest proiect a fost apreciat in primul rand de alergatori, dar si de RO CLUB MARATON.

Din sfera sportivo-sociala un castig colosala care m-a miscat  ca om, in primul rand, a fost experienta Scoala de Valori – Proiectul Gandeste pentru tine! Dupa participarea la Transmaraton si strangerea de fonduri pentru Scoala de Valori a urmat intalnirea cu beneficiarii proiectului (elevi de liceu).

La capitolul experiente deosebite includ implicarea in organizarea  International Metropolitan Triathlon Brasov 2013.

Pentru 2014 ramane marea provocare: un timp de sub 3h la maraton. Tintesc sa cobor sub 1h25 la semimaraton. Ma tenteaza foarte mult un ultramaraton de 100km (de sosea). Posibil si mai mult, daca am ocazia.

Sa alergam mult si bine! Pentru ca ne place si inseamna mai mult decat sanatate! E un stil de viata, o viat mult schimbata in bine.

One Response to Realizari 2013 si Obiective 2014

  1. Bravo Florin pentru toate realizarile, te am vazut cand ai teminat cursa la triatlon Brasov si cum imediat dupa ai inceput sa ne ajuti in organizare, sa nu mai spun de ajutorul pe care l-ai dat timp de 3 luni inainte de concursul propriu zis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *