ProSport Slanic FAAS Run – 20 Mai 2012 – Raport de cursa

Jun 4, 12 • RunningNo CommentsRead More »

Alergarile si mai ales maratoanele sunt diferite si speciale, fiecare in felul lor. Interesul este cu atat mai mare cand se organizeaza un eveniment inedit. Pe 20 Mai s-a tinut, la Slanic (Prahova) prima competitie de alergare, intr-o salina, la 200m sub pamant. Concursul a fost unul “altfel” si din prisma probelor organizate:

(1) Speed Run (80m) – proba de Sprint la care s-a masurat viteza de alergare.

(2) Relay – 4×800 – proba de Stafeta; in realitate o tura de Salina a masurat peste 900m.

(3) Long Friendly Run – 8KM – proba necompetitiva (distanta reala – peste 9KM).

Conditia principala pentru participare a fost sa iti formezi o echipa; atat pentru Stafeta, cat si pentru a avea dreptul de participare la celelalte 2 probe. O alta conditie a fost ca in echipa sa fie cel putin o fata. Nu am stat pe ganduri. Am format echipa cu Mariana, alaturi de Costel Zidaru si Marin Lupescu, sun numele de “Generations”. In plus, nu am mai fost la salina din scoala generala. Am avut si sustinatori: Laura, Alin, Claudiu si prietena lui, dar si Dna Zidaru.

Cu doar 1 zi inainte, participasem la Brasov Marathon (21Km). Era asadar un nou week-end plin (din seria “2 competitii pe saptamana”). Atmosfera a fost destul de incarcata: aerul specific salinei, spiritul de echipa, luminile si muzica care acompaniau evenimentul etc. Proba de viteza nu a fost atuul nostru, dar a fost o ocazia unica sa ne aflam viteza maxima de alergare (cca 19,5Km/h – Mariana / cca 22,5 Km/h – eu). In schimb, proba de stafeta a fost plina de energie si emotii. Am concurat in Seria 1 din 4, fiecare serie avand 10 echipe. Ordinea de plecare a fost: 1. Mariana, 2. Florin, 3. Costel si 4. Marin. Mariana a alergat foarte bine; am preluat schimbul pe locul 5. Se pare ca ma concentrasem mai mult pe preluarea stafetei (un ziar ProSport), decat pe cursa mea in sine. Nu am dat 100%. Dar Dl. Costel si, la final, Marin au “rupt” podeaua Salinei. Am terminat pe Locul 3 din 10 echipe. Nu-i rau. Crosul (cca 9KM) a fost o alergare placuta si foarte sanatoasa. Nu s-a tinut un clasament. Dupa terminarea celor 10 ture ale mele (in cca 40 de minute), am mai alergat 2 ture cu Mariana. A fost cea mai lunga distanta alergata de ea.

Am avut noroc si la Tombola. Am petrecut 5-6 ore frumoase si intense in Salina de la Slanic. Inclusiv accesul si iesirea din Salina (cu microbuzul) au fost inedite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *