Pegas Duatlon Buftea – Stafeta Pegas-Lotus Bike

Mar 26, 14 • RunningNo CommentsRead More »

“Duatlonul” e o mica vedeta in aceasta prima luna de primavara. Pe 2 Martie, pe ploaie si vant, a avut loc in Parcul Tineretului din ┬ácapitala prima editie a Pegas Duatlon Tineretului. Pe 30 Martie se va desfasura in centrul bucurestiului Campionatul National de Duatlon. Intre cele 2 a fost plasat┬áPEGAS DUATLON BUFTEA – 22 MARTIE.

La Buftea am putut vedea nu doar o competitie strasnica, “dirijata” de campionaul national Ciprian Balanescu, ci si o organizare exemplara. Inchiderea completa a traficului auto si-a facut efectul pe deplin. “Rachetele” (cum a botezat cineva “cursierele”) au facut spectacol.

Dupa Locul I de la DUATLON TINERETULUI, alaturi de Vali Pasa, mi-am propus sa ne aparam macar prezenta pe Podium. Colegul meu s-a antrenat serios, eu nu am reusit decat o iesire in saptamana premergatoare competitiei. Am sesizat din start 3 alergatori mai valorisi ca mine, ceea ce s-a si confirmat dupa prima alergare (5,7Km). Eram pe 4, dar in zona de tranzitie am intalnit echipa de pe 3. Vali s-a miscat senzational la proba de bicicleta (20 km), unde a avut al 2-lea timp dintre stafete. La a 2-a tranzitie, lupta mare la echipe: 4 alergatori au plecat aproximativ in acelasi timp. La schimbul de stafeta imi tremurau mainile de parca eu as fi facut cele 5 ture de bicla. M-a costat cateva secunde bune. Eram deja pe 5. Nu sunt un sprinter; 1,9Km e o distanta prea mica pentru mine. Am reusit sa  recuperez 1 singura pozitie, terminand la 5 secunde pe Podium. Asadar, Locul IV (01:00:54) din 20 de echipe participante.

Toata aprecierea pentru combativitatea colegului meu, Vali. Sper ca acesta sa fi fost “ghinionul” din 2014, caci avem de gand sa refacem echipa si cu alte ocazia, inclusiv la triatlon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *