MPC? MIB? Sau amandoua?

Oct 1, 12 • Running1 CommentRead More »

In lumea alergatorilor in general si a maratonistilor in special lucrurile s-au schimbat radical in ultimii ani. De la 2 maratoane pe an (acum un deceniu) am ajuns la cca 20  (trail running si maratoane de sosea) in 2012.

In timp ce multe maratoane se afla inca la inceput si incearca sa se impuna ca niste evenimente importante, maratonistii au 2 repere de baza: Maraton Piatra Craiului (6 Octombrie 2012 – Editia a VII-a) (maraton montan) si Bucharest International Maraton (7 Octombrie 2012 – Editia a V-a) (maraton de sosea). Sunt fara discutie cele mai importante si mai ample maratoane din Romania, fiecare cu specificul sau. Multi dintre actualii maratonisti si-au facut debutul la Zarnesti sau la Bucuresti. Eu unul am alergat primul maraton in Piatra Craiului in 2009.

Am scos in evidenta importanta cele 2 maratoane, nu doar pentru informare, ci mai ales pentru a sublinia ca cele mai importante 2 maratoane din Romania se vor desfasura in 2012 in acelasi week-end. Este un fapt inedit, dar pe maratonisti aceasta alaturare de date nu ii face fericiti. Sunt (sau a fost deja) pusi in situatia sa aleaga unul dintre cele 2.

Exista totusi cativa temerari care vor incerca sa realizeze o “dubla”: MPC + MIB. Vor putea spune la finalul celor 2 zile ca au alergat “2 maratoane in zile (consecutive)”. Evident ca nu vor putea da 100% la ambele si poate nici macar la primul. Vor fi nevoiti sa-si pastreze fortele si pentru al 2-lea.

Precedent exista deja: Hercules Maraton + Maratonul Transilvania (Mai 2012) si SuperMaratonul “Pe aici nu se trece” + SuperMaratonul Miercurea Ciuc (August 2011 si August 2012). De retinut totusi ca cei care au realizat aceste duble sunt (in general) oameni cu multe maratoane la activ (Ilie Victor, Danut Cernat  Hiroko Ogawa, Liviu Bica etc).

Am realizat si eu cele 3 duble. Orice maratonist cu experienta sau cu antrenament poate alerga 2 maratoane in 2 zile. Nu recomand asta celor aflati la inceput. Lansez asadar provocarea celor carora le este greu sa aleaaga intre MPC si MIB.

Intrebare:  Cati maratonisti credeti ca vor reusi dubla: MPC + MIB?

Pentru cine ghiceste numarul exact, voi pregati o mica surpriza.

 

One Response to MPC? MIB? Sau amandoua?

  1. Adrian says:

    Incerc si eu prima dubla, dar voi incerca sa dau cat se poate de mult la MPC, care a fost si primul meu maraton in 2011 si acum e al zecelea! Sa speram ca la MIB o sa pot sa imi misc picioarele :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *