MARATONUL REGAL – 10 MAI 2012

May 22, 12 • RunningNo CommentsRead More »

O noua cursa inedita marca “Ilie Rosu”, un nou maraton istoric, o noua poveste speciala. Un maraton facut si alergat de maratonistii Romaniei in onoarea Casei Regalei si a Majestatii Sale Regele Mihai. Primul maraton desfasurat intr-o zi lucratoare. Primul maraton oficial desfasurat in Parcul Herastrau (sper sa nu ma insel). Alergatori amatori, dar si sportivi legtimati, cu planuri mari de viitor (Ex: Alina Petrescu). Participare internationala: Republica Moldova, Algeria, Japonia si Ucraina.

Convocati de Ilie Rosu si Daniel Lixandru (initiatorul, respectiv organizatorul Maratonului Regal) la ora 8, pentru Start, maratonistii au dat mana cu Princepele Radu si au cantat Imnul Romaniei. Asa cum si-a dorit Ilie Rosu, maratonistii au trecut, asemenea Armatei Romane, pe sub Arcul de Triumf. Circulatia nu a fost oprita insa momentul a fost perfect pentru aceasta mica nebunie. Soferii au asteptat maxim 20 de secunde si (spre marea suprinderea) nu au claxonat. E drept, au avut si ei parte de o mica parada (alergatori cu tricouri tricolore, condusi de Drapelul Romaniei si Draprelul Regal).

 Eu unul am purtat in timpul Maratonului Regal tricoul portocaliu cu mesajul “Nascut pe 1 Decembrie”, legatura fiind aceea ca pe Arcul de Triumf este mentionata si Marea Unirea de la 1 Decembrie 1918. Starnit de Ilie Rosu, am tintit Podiumul la acest Maraton. Cum insa nu ma refacusem dupa Eco Maraton (alergat cu 5 zile in urma) am inceput usor, pierzand contactul cu grupul fruntas. Eram convins ca ii pot ajunge, cu conditia sa scap de urmele febrei musculare. Inca din prima tura am inceput vanatoarea, ajutat fiind si de cateva reprize de ritm foarte bun. Am facut in total: 4 victime. Au mai contat si: diversitatea traseului (nu te plictiseai) si intalnirea cu Sem-maratonistii (care au luat Startul la ora 10.30). Eu am avut norocul sa trec prin fata Palatului Regal, chiar in acel moment). Daca de obicei, la jumatatea maratonului, alergatorii sunt mai mult pe cont propriu (parasiti fiind de semi-maratonisti), la maratonul Regal alergatorii de la Semi au “umplut” aleile si au ridicat putin moralul maratonistilor.

Pe ultimii 5 Km Mihai Orleanu s-a oferit sa ma poarte spre o clasare mai buna. Nu am reusit sa ma tin prea mult dupa el, dar am crescut ritmul simtitor. Am terminat in 3h19min, pe Locul 4 din 34 de maratonisti. Dar nu timpul si locul sunt importante (E drept, mi-as fi dorit sa fiu premiat de Princepesa Margareta si campioana Gabriela Szabo). Rasplata mea a fost sa fiu asteptat la Finish de Mariana, sotia mea.  Pe langa toate momentele si mesajele deosebite, am simtit inca o data placerea de a alerga. Si nu am fost singurul.

Premierea castigatorilor a avut ceva din eleganta si prestanta ceremoniilor de premiere de la Jocurile Olimpice. A fost chiar o transmisie in Direct, la un post de Stiri. Pentru ca sarbatoarea sa fie completa, maratonistii au fost invitati la Garden Party, dineul oferit de Casa Regala. “Biletul de intrare” a fost medalia, iar majoritatea participantilor la Maratonul Regal au purtat tricoul tricolor. Regele Mihai a salutat multimea de la balcon.

10 Mai marcheaza in primul rand evenimente importante din istoria Romaniei. A fost chiar si Zi Nationala. Maratonistii vor continua sa onoreze (prin alergare si nu numai) si alte momente din istoria tarii. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *