Maratonul PE AICI NU SE TRECE 2013 – Povestea

Aug 11, 13 • RunningNo CommentsRead More »

Maratonul “Pe aici nu se trece” a ajuns la 3-a editie. A fost o editie speciala intrucat au fost pregatite 3 curse cu starturi in 3 locatii diferite: Supermaraton (46Km) – cu startul la Marasesti. Maraton – cu startul la Soveja (42Km). Semimaraton – cu startul in com. Stroane.

Pe 6 August a fost intr-adevar sarbatoare in Vrancea. Organizatorii (Ilie Rosu si Iulian Basturea) impreuna cu Politia si autoritatile locale au creat un eveniment deosebit, un maraton de poveste. Toate cele 3 curse au avut Finish-ul la Mausoleul de Marasti, unde alergatorii au fost intampinati cu fast si caldura (de cea din aer, nu mai vorbim) de catre “mai marii satului”. Pe traseu surpriza a fost reprezentata de copii imbracati in costume populare.

La startul supermaratonului s-a tinut o slujba de pomenire a eroilor cazuti in luptele din primul Razboi Mondial si a fost sfintit “steagul de lupta”, purtat de maratonisti pana la Finish si depus la Mausoleul din Marasti. Sarbatoarea a fost intarita si de prezenta buciumasilor din comuna Spulber, dar si de onorul dat de aviatori, din aer.

Am alergat cu sufletul inca de la prima editie si voi continua sa fac asta. Supermaratoul “Pe aici nu se trece” a fost al 50-lea maraton pentru mine. Mi-am dorit sa fie o sarbatoare si pentru mine, iar Ilie Rosu a avut grija de asta, oferindu-mi o cupa. M-am bucurat de fiecare moment al cursei. Nu a fost vorba de competitie, de clasament sau de timp. Am alergat primii Km impreuna cu ceilalti 5 supermaratonisti, iar cca 42Km am purtat drapelul alaturi de Victor Ilie si Iulian Rotariu. Finalul traseului a fost o adevarata cu propriile puteri lupta pentru mai toti concurentii. Ma refer la urcarea de cca 3 Km. Mi-as fi dorit sa o alerg, aveam resurse. Am ramas insa in ritmul celor 2 de “tovarasi” de maraton. Am mers in intampinarea ultimilor concurenti de la semimaraton, printre ei fratii Antimir. M-a impresionat vointa lor si faptul ca au trait din plin toata aceasta experienta. Mult succes in continuare! Voi fi cu ochii pe voi! Revenind la mine, Aa fost a 12-a cursa consecutiva din seria maratoanelor istorice, din tot atatea posibile.

Moldova merita chiar mai multe maratoane do sosea. Sunt atea simboluri de marcat si mesaje de transmis. Pana atunci “Maratonul Pe aici nu se trece” face cinste zonei si esre unul dintre cele mai frumoasae evenimente cultural-sportive din Romania.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *