Maratonul International Cluj-Napoca 2016 – Cand stadionul “explodeaza”

May 31, 16 • OtherNo CommentsRead More »

Here_I_amUneori am 1000 de motive sa ies la alergare. Alteori n-am nevoie de motiv! Uneori simplul gand ca voi iesi la o alergare ma face sa ma simt bine, alteori ma simt bine abia dupa alergare!

Particip la Maratonul de la Cluj-Napoca cu drag si entuziam inca de la prima editie. Din cele cele 6 am ratat una (2013). Am atatea motive pentru care vreau sa alerg la Cluj, insa imi place atat de mult ca nici nu am nevoie sa mai enumar aceste motive. Multi maratonisti vin cu inima deschisa la Cluj, iar la final primesc inapoi mai mult decat au oferit.

Maratonul International Cluj-Napoca mi-a dat ocazia unor experiente fantastice sau a unor PB-uri nesperate nesperate (2h57:30 in 2015). Anul acesta am avut parte de o cursa grea si de un timp bun la finaal (3h09). Insa adevarata satisfactia am revenirea pe stadion (in special dupa prima tura de traseu).

VictoryCu ajutorul crainicului (Elod Pal),  publicul (in care se aflau multi prieteni alergatori) m-a primit in urale, ca pe un “erou”. De fapt, am simtit ca Arena Cluj a explodat in timp ce eu parcurgeam tura de pista. O senzatie incredibila, un moment unic pe care il trec la capitolul realizari. Nu stiu daca ma voi mai intalni cu asa entuziasm si sustinere din partea publicului, dar daca se va mai intampla va fi tot la Cluj!

Am ajuns la Cluj_Napoca dupa o incalzire la Sinaia Urban Trail (Sambata, 9 Mai). Nu planificasem asa, dar m-am adaptat. Dupa Pasta Party mi-am intarit moralul la “un pahar de vorba” cu “baetii mei” si am apelat la un amasaj marca “GBR”. Eram pregatit pentru o cursa buna, dar departe de 3h.

Am suferit inca de la incepur, insa am alergat cativa alaturi de Alex Diaconu, Stefan Salagean sau alti alergatori de valoare. Pe traseu, cea mai puternica sustinere am primit-o de la Adriana Axon. Multumesc! Iar cireasa de pe tort a fost sa aud Prodigy la unul din punctele de entertainment.

Dupa maraton, in loc de “revenire” am avut parte de o frumoasa sesiune de socializare. Face bine la suflet! Prieteni vechi si prieteni noi, toti oameni frumosi si inimosi!

Drumul de intoarcere (Cluj-Sibiu-Pitesti-Bucuresti) s-a scurs pe nesimtite. Maestrul “Petre Zeveleanu” a fost in forma maxima. Nu am ratait nici micii si carnatii de pe Dealul Negru!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *