Maraton Arad 2014 – Si voluntarii alearga

Jun 24, 14 • RunningNo CommentsRead More »

De regula, in povestea unei competitii voluntarii sunt mentionati (daca acest lucru nu este omis) la final. La Maratonul Aradului¬†(14 Iunie 2014) lucrurile au stat altfel. Cursa in sine a fost precedata de o intalnire deosebita cu o parte din voluntarii evenimentului. Organizatorii au avut o initiativa unica, denumita “Inspira un aradean”, prin care maratonistii aveau ocazia sa-si impartaseaca experienta catre alergatori incepatori din Arad si nu numai; acestia au fost atat voluntari, cat si participanti la diferite probe in ziua competitiei.

Insa povestea cu voluntari incepuse cu mult timp in urma. Clubul Experienta MultiSport (organizator al Maratonului, Semimaratonului si Crosul Aradului) a strans, printr-un program european, tineri pasionati de sport, in special de alergare. Programul denumit “Habit of Running” a avut ca punct culminant participarea tinerilor participanti (din Danemarca, Spania, Framta si Turcia) la o proba de anduranta. Am avut placerea sa discut pe indelete cu 2 dintre ei: Johanne Sondergaard Berg (Danemarca) si Xavi Navarro Morales (Spania). Am descoperit ca pe langa pasiunea si entuziasmul pentru alergare, impartasim si alte ganduri, valori, planuri si sperante concentrate deasemenea pe spiritul alergarii. Am cazut de acord ca alergarea nu are doar o latura sportiva si medicala (sanatatea). Chiar simplul fapt ca reprezentati ai unor culturi diferite s-au intalnit la Arad, este an avantaj creat de alergare.

Am reintalnit pe traseu o parte dintre voluntarii cunoscuti la “Cina Party“, fie romani, fie straini; iar pe majoritatea am avut bucuria sa-i incurajez la “Cursa Voluntarilor” (1Km).

Felicitari tuturor voluntarilor, in special celor care deja se antreneaza si vor sa devina alergatori de cursa lunga! Sper ca in mica masura i-am motivat si eu.

Povestea cursei de maraton, de la Arad – in curand!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *