Mamaia Beach Run 2015 – Vreme buna de (alergare pe) plaja

Oct 10, 15 • RunningNo CommentsRead More »

Mamaia Beach RunAlergatorii pasionati isi planifica majoriotatea vacantelor in functie de competitiile si evenimentele din tara la care vor sa participe. Au ajuns, in acest fel, sa calatoreasca mai mult si sa aiba (mult) mai multe mini-vacante comparatov cu un nealergator. In urma cu 2 doi ani, sesizand cresterea rapida a numarului de competitii, ma gandeam ca vom ajunge sa gasim cate un eveniment de alergare in orice zona ne-am afla, la un moment afla. Am avut o astfel de experienta (cca 7 saptamani, in Germania).

Nu am ajuns inca la acel nivel, insa exista anumite competitii sau evenimente de vacanta. Pentru a vea o pauza binemeritata inainte de Ultramaraton Ciucas mi-am programat o mini-vacanta (4 zile) la mare, la inceputul lunii Septembrie. Vremea  afost chiar excelenta. Iar eu am avut parte chiar de o alergare. Oricat m-am ferit eu din calea competitiile, tot a aparut ceva ce nu puteam refuza si anume o alrrgare pe plaja: Mamaia Beach Run Р5 Septembrie 2015.

Aceasta a lergare a fost adaaugat in programul deja celebrului Triatlon de la Mamaia. Triatlonul in sine nu m-a tentat (proba de Stafeta, fireste), insa eeam curios sa incerc alergarea de plaja, ca un preambul la Maratonul Nisipului, care este deja pe lista de competitii din 2016.

Asadar, pentru cateva ore am evadat din sudul litoralului (eram cazati la 2 Mai). Adevarul e ca am petrecut mai mult gimp pe drum (aproxomatov 2h30) pe drum (dus-intors). Insa a meritat efortul. Intr-un fel a fost ca o vizita de lucru. Prima experienta competitiva de alergfare pe plaja mi-a parut a fi mai mult decat utila.

M-am simtit foarte motivat vazand sportivi foarte valorosi la Start. Traseul s-a desfasurat jumatate pe asfalt, jumatate pe nisip. Am simt nisipul destul de tare sub picioare. Ma astepta “sa inot” in nisip si sa am probleme mari cu echilibrul. N-a fost asa. Pasul nu-mi era la fel de sigur ca pe asfalt, dar ritmul nu a scazut foarte mult. Era ca si cum as fdi alergat pe un drum de pamant, in padure.

A fost una dintre cele mai reusite curse scurte din 2015. 14:min38 pe 3.9Km / Locul 8. Mai mult de jumatate din traseu am alrergat alaturi de Virgil Toparceanu. Ii multumesc pentru ritm si il felicit!

A fost o alergare “pe bune”, dar ramane o alergare de vacanta. Multumesc Smart Athletic pentru invitatie si sotiei mele pentru intelegere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *