Invitatie la MARATONUL REINTREGIRII NEAMULUI ROMANESC – 1 Decembrie 2013 – Editia a III-a

Nov 12, 13 • Running2 CommentsRead More »

 

Ziua Nationala este deja un motiv de sarbatoare pentru finalul de sezon in lumea alergatorilor din Romania. Ca si parada militara de la Arcul de Triumf, Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc in Parcul Al. Ioan Cuza (fost IOR), este deja o traditie, pe care alergatorii romani o asteapta intreg anul. Pare un cliseu, dar interesul este mai mare de cat mi-as fi inchipuit. La 1 saptamana de la deschiderea inscrierilor sunt peste 100 de participanti. 

Pe 1 decembrie 2013, Ro Club Maraton va invita sa luati parte la un eveniment inedit, prin care sportivii vor aduce un omagiu celor care au infaptuit Marea Unire in urma cu 95 de ani.

La 1 decembrie 1918, Adunarea Națională de la Alba Iulia, constituită din 1228 delegați, și sprijinită de peste 100.000 de persoane adunate la eveniment din toate colțurile Ardealului și Banatului, a adoptat o Rezoluțiune care consfințește unirea tuturor românilor din Transilvania și întreg Banatul (cuprins între râurile Mureș, Tisa și Dunăre) cu România.

Editia de anul acesta va avea trei probe competitive –  maraton, semimaraton, maraton stafeta (4x) si o cursa populara, necompetitiva, pe distanta de 3,14 km.

Concurentii inscrisi la proba de maraton vor avea de parcurs 13 ture in jurul lacului, cu o mica bucla de 80m in plus la fiecare tura, iar cei inscrisi la semimaraton vor parcurge 7 ture, exceptand acea bucla.

NOU! Membrii unei echipe de stafeta pot alerga distante diferite!

Fiecare membru din cei patru al unei echipe de maraton stafeta, va putea alerga oricate ture doreste, tinand cont ca la final intreaga echipa sa inregistreze un total de 13 ture.

Inscrieri si Regulament.

Entuziasmul alergatorilor, atmosfera de sarbatoare si semnificatia istorica vor face ca grigul de afara sa se transforme in caldura sufleteasca. Eu va indemn cu drag la Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc. Nu am lansat provocari de acest gen, dar ce-ar fi sa strangem 1o0 de alergatori, in proba de maraton, pe timp de iarna?

Sa ne vedem sanatosi la 1 Decembrie si sa alergam voiosi!

2 Responses to Invitatie la MARATONUL REINTREGIRII NEAMULUI ROMANESC – 1 Decembrie 2013 – Editia a III-a

  1. Mult succes şi să ne vedem pe podium :)!

  2. […] Finalul a fost de 2 ori izbavitor: am scapat de “chin” si mi-am potolit pofta de maraton. Timpul final: 03:18:12. Obisnuitul Loc 4 la Open (si Locul 2 la categoria de varsta). Cca 30om dif. de nivel (dupa aprecierea mea). Maratonul a fost castigat cu timpul de 3h06  (Thorsten Huettemeier). Un traseu inedit: deopotriva ametitor ca un labirint si linistitor ca un tablou. Inca incerc sa-mi dau seama ce s-a intamplat. Am ramas insa cu bucuria terminarii unui nou maraton. Al 54-lea. Dedic Maratonul  Popular Lipperland  Asociatiei Inima Copiilor (a carei cauza este direct legata de problema pentru care am petrecut cele 7 saptamani in Germania) si prietenilor de la Zitec. si  Urmeaza marea sarbatoare – Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *