Intoarcerea alergatorului “ratacitor” – Alergare de grup in Parcul Moghioros

Feb 10, 16 • RunningNo CommentsRead More »

Parcul Moghioros_IarnaPrimele mele antrenamente intense pentru un maraton sunt legate de Bucla Drumul Taberii. In 2011 locuiam in zona (la 3 minute de Parcul Moghioros) si ma prergateam pentru Maratonul International Cluj (Editia I) – primul meu maraton de sosea. Obisnuiam sa dau ture nesfarsite pe Bucla Drumul Taberii. In parc aproape ca nu intram. Alergam de cele mai multe ori la peste 90% din capacitate. Stiam doar ca vreau sa termim cei 3,2Km ai buclei cat mai rapid posibilm chiar daca parcurgeam doua, trei sau patru ture.

De cele mai multe ori alergam noaptea. Insa sufeream de “singuratate”. Asa ca miercurea incercam sa ajung la alergarea de grup de pe “Bucla”. Era o intalnire cu prieteni alergatori. Tocmai intrasem in “lumea alergatorilor” montani si acolo regaseam multi participanti de la concursurile montane.

In toamna lui 2011 m-am mutat din zona, dar am continuat sa alerg pe bucla (mai rar, ce-i drept). Cateodata aveam placerea sa-l am pe Mugur Fratila partener de alergare. Am incetat sa mai alerg pe bucla cand lucrarile la metrou au sufocat zona. Asa ca am asteptat redeschiderea parcului. Cativa ani.

A durat cateva saptamani bune pana la prima alergare de la redeschidere. Acum nu ma mai satur invartindu-ma prin parc. Desi este foarte mic, cred ca reusesc sa alerg 20-30 minute fara sa ma repet la nesfarsit si, mai ales, fara sa ma plictisesc asa cum mi se intampla in Politehnica.

Tot de curand am observat ca alergarea de grup din Drumul Taberii s-a reinsufletit, cu Mugur in frunte. Chiar m-am intalnit cu Mugur si cu Geta intamplator la o alergare.

Miercurea trecuta (3 Februarie 2016) am alergat din nou, dupa 4 ani sa zicem, cu grupul din Drumul Taberii. O placere! Un antrenament foarte bun! M-am simtit excelent si le multumesc!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *