International Metropolitan Brasov Triathlon – 28 Iulie 2013 – Participant si Voluntar

Desi nu sunt triatlonist, Brasov Triathlon este un eveniment special pentru mine. Am trait la maxim aceasta competitie, ca participant (Proba Stafeta Sprint – alergare), voluntar si chiar mai mult de atat. Am bucuria sufleasca sa fi contribuit la nasterea acestui triathlon si acum pot rasufla usurat (la fel si cei 2 organizatori) ca s-a terminat cu bine (fara incidente grave), tinand cont ca a fost un eveniment complex.

International Metropolitan Brasov Triathlon 2013 a fost un concurs unic in Romania:

-zone diferite de Start si Finish

– traversarea mai multor localitati

-sosirea intr-un din cele mai frumoase orase din Romaia: Brasov

-cea mai lunga tranzitie a unui triatlon (1Km / inot-bicicleta)

-traseu de bicicleta pe asfalt, cu urcare si coborare pe serpentine

Cei mai buni triatlonisti din Romania si un mic grup din Ungaria au avut ocazia si satifactia de a concura pe un traseu spectaculos care le-a pus in valoare abilitatile sau le-a incercat limitele. Ei nu s-au lasat mai prejos si au oferit un spectacol pe cinste la cele 2 probe: Sprint si Olimpic. E drept, premiile oferite au fost foarte mari, comparativ cu alte competitii.

Daca la alte competitii reuseam cu brio sa ratez startul  la Brasov Triathlon lucrurile s-au legat mult mai bine. Dupa 2h30 de implicare in pregatirea zonei de Finish, inclusiv in momentul sosirii primilor concurenti, am simtit momentul in care colegul biciclist se Stafeta se apropie de zona de tranzitie, am preluat numarul si chip, si am “rupt-o” la fuga pur si simplu.

Pe langa dorinta de duce Stafeta pe Podium, simteam nevoie sa ma intorc cat mai repede la Zona de Finish, pentru a continua sa dau o mana de ajutor. Ritmul a fost unul multumitor, dar marea a placere a fost sa-i vad la lucru pe triatlonistii de la proba Sprint. Amentat din spate de alta Stafeta, am turat motorul si prins Podium-ul dorit. Nu am stiut asta imediat, dar mi-a placut faptul prietenul si colegul meu de chipa, Vali Pad, era entuziasmat de modul in care alergasem. Echipa a fost completata de Razvan Lupu, triatlonist si foarte bun inotator. Echipa s-a numit LotusBike Time Trial Running. Timp final: 01:17:03.

Dupa 10-15 minute de relaxare, am fost pus din nou “la treaba”. Sarcina mea a fost sa directionez ciclistii catre zona 2 de tranzitie. Unii (cei de la Sprint) veneau intr-o usoara urcare), ceilalti (proba Olimpica) “zburaru” pe coborarea dinspre Poiana. Spectacol total, dar nu lipsit de pericole. O alta grija era pietonii, dar acestia sau dovedit foarte intelegatori. 1h petrecuta in soare, pe post de politist de circulatie este o experienta unica.

Nu a fost totul perfect, nici nu credeam ca poate fi asa, dar prima editie a Brasov Triathlon a fost o reusita per ansamblu. Organizatorii vor analiza foarte atent criticile participantilor. Poate fi pentru prima si ultima data cand un triathlon a traversat o zona atata de estinsa si a blocat o portiuni atat de mare de sosele nationale. Cat despre participare, am realizat inca o data cat de frumoasa este o “echipa”, mai ales atunci cand nu sunt probleme si fiecare om se simte bine facand ceea ce ii place.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *