Hercules Maraton – 26 Mai 2012 – Raport de cursa

Jun 9, 12 • RunningNo CommentsRead More »

O noua pagina din povestea “Placerea de a alerga” am trait-o si am scris-o pe Valea Cernei, sambata – 26 Mai 2012 la Hercules Maraton. Mai mult, Hercules Maraton 2012 a facut parte din Seria 2 maratoane pe saptamana (serie intinsa pe durata a 5 saptamani) si, mai important, a fost primul din mica nebunie: 2 maratoane in 2 zile.

La Editia din 2011 am fost efectia socat (in sensul bun) de frumusetea peisajelor si mi-am promis ca voi reveni. In plus, atmosfera este una aparte (de festival de rock), iar organizatorii sunt niste oameni deosebiti care au reusit (3 ani la rand) sa organizeze un maraton minuntat, pe Valea Cernei. Pentru Hercules Maraton planul a fost gandit si construit din timp si cu grija: inscriere, transport, traseu, cazare, echipaj. In 3 zile urma sa facem un mic tur al tarii, peste 1000 de Km … si inca ceva nesemnificativ…2 maratoane.

 In ajunul maratonului: voie buna si mult entuziasm. Numai ca, la sedinta tehnica, Alin Tanase ne-a readus cu piciorele pe pamant, prezentand situatia traseului (raporta la ploile care cazusera timp de 2 saptamani).  Am simtit ceva neliniste, dar si iz de aventura. Am ajuns la zona de Start cu cateva minute inante de plecare. Si, fara sa vreau, m-am trezit plecand in cursa chiar din Linia I, alaturi de favoriti. Ce-i drept, asta a dat bine in poze. Am simtit placerea de alerga, de la inceput pana la sfarsit. Am parcurs cei 45 de KM cu ochii fixati pe peisaje (dar si pe participanti), iar in timpul acesta am savurat traseul demn de un adventure race: noroaie deasupra gleznei, ploaie marunta, ceata densa pe creasta, poteci traversate de izvoare late de 2 m. Pe la jumatatea cursei am atins si asa numit-ul Runner’s High. Cel putin asa cred: acel moment neasteptat in care alergi de parca ai zbura, alergi in afara timpului, alergi fara sa simti oboseala sau durerea.

Am terminat Hercules Maraton (Editia a III-a) in 5h29min.53sec. Locul 25 Open Masculin – din 148, respectiv locul 8 la categoria 30-39. Inca o cursa alergata cu placere, fara sa fortez. Am avut grija sa ma pastrez si pentru maratoanul de a 2-a zi. Conditiile meteo au facut Hercules Maraton 2012 un fel de Spartan Race (Obstacle Racing) in Romania. Prin participarea la Hercules Maraton am alergat si in cadrul Mountain Running International Cup 2012, in al carui clasament ma regasesc pe locul 74 (din 905). Recuperarea am facut-o prin racorirea picioarelor in Cerna si o balaceala in ape termale. Prima parte din aventura noastra se incheia neasteptat de bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *