FOREST RUN Grand Prix – Etapa I – Mogosoaia

Dec 28, 13 • RunningNo CommentsRead More »

Alergarea este un fel de “treaba serioasa” in timpul liber. Daca nu reusesti sa ajungi intr-o locatie in vacanta sau pentru un eveniment de familie, e foarte probabil sa te duca acolo chiar o competitie de alergare. Mogosoaia nu e chiar o destinatie de vacanta, dar imi parea o varianta foarte buna de a petrece o dupa amiaza de primavara. Nu s-a intamplat chiar asa, insa la fel de placuta a fost senzatia unei alergari intr-o dimineata de iarna.

Am sustinut din prima clipa initiativa (unui inimos grup de prieteni alergatori) de a demara un circuit de alergari in jurul Bucurestiului, in special in paduri. A fost vorba de FOREST RUN. Dupa episodul pilot, unul reusit de altfel, din luna Martie, au prins curaj si au pus la punct FOREST RUN GRAND PRIX. Prima etapa s-a tinut pe 21 Decembrie 2013, la Mogosoaia.  Am luat parte la debutul unei seii de alergari hivernale, dar si un sfarsit de an competitional extrem de incarcat.

La FOREST RUN – Etapa I nu s-a alergat in padure, insa locatia aleasa a meritat din plin. Traseul (parcurs de 3 ori) a masurat cca 3,5Km si a cuprins alei asfaltate si alei cu piatra maruntita in parcul Palatului Mogosoaia. Alergatorii s-au mobilizat rapid si in mai putin de 2 saptamani lista a ajuns undeva la 200 de particioanti (inscris online). Apreciez dorinta organizatorilor de a organiza un eveniment cu o taxa de participare mica (care sa nu sperie eventualii doritori). Am incercat si voi continua sa-i sustin prin ceea ce pot, stiind ca fac ceea ce fac cu tot sufletul.

Dimineata concursului mi-a parut mult mai  friguroasa decat arata termometrul. Imaginea hivernala si spiritul de sarbatoare (Mos Craciun era prin zona) parca te mai incalzeau putin (sufleteste). In asteptarea Start-ului multa topaiala si mini-ture de incalzire. Dar nu eu; de obicei (si acum s-a intamplat la fel) imi fac incalzirea cu lansate si sprinturi la masina (luand sa lasand pe ultima suta diferite accesorii). Dupa cursa strasnica (sa nu zic nebuna) de la Baneasa nu stiam la ce sa ma astept acum. La inceput lupta mea  a fost cu piatra maruntita. Dupa prima tura parca m-am imprietenit cu ea.

De la jumatatea cursei am alergat cot la cot cu Daniel Horhogea (Faina evolutie!). Ne-am urmarit, ne-am tatonat, ne-am harjonit pana la ultimul viraj. Am renuntat la ritmul meu obisnuit, dar a fost o alegare plina de viata (daca pot spune asa), pozele fotografilor prezenti stau marturie. Pe linia dreapta de la Finish mi-am imaginat ca as fi mare sprinter si am rupt-o la fuga. Faina senzatie, cea de viteza. Locul 6 cu timpul de 40’15”. Inca odata am fost multumit de isprava mea, in conditiile date (de neodihna si neantrenament). E insa timpul pentru mai mult de atat.

Nici de la Mogosoaia nu am plecat imediat dupa cursa, dar lucrurile s-au miscat rapid. Numai ei stiu cum au reusit, dar organizatorii au oferit o masa calda (dupa cursa) si premii la tombola. Respect lor!  In plus, salut si implicarea Isostar Romania, partener de seama si la TIME TRIAL RUNNING.

Etapa a II-a va fi pe 12 Ianuarie 2014 la Padurea Pustnicu!

 

Total participanţi = 189 / Total clasaţi în puncte = 177

TOP 10

Loc Nr de Concurs
Timp
Nume / Prenume Categ
1 66
00:37:42
Trandafir Emanuel M1
2 10
00:38:12
Ene Pavel M1
3 114
00:38:14
Victor Vlad M2
4 81
00:38:43
Zburatura Liviu Dan M1
5 175
00:38:56
Purcea Ionut M1
6 44
00:40:15
Simion Florin M1
7 112
00:40:18
Horhogea Daniel M1
8 28
00:41:21
Rus Emanuel M2
9 8
00:41:25
Serban Mihai M1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *