FOREST RUN – CERNICA – 31 Martie 2013

Apr 8, 13 • RunningNo CommentsRead More »

Cum soseaua nu e doar pentru masini, parcul nu e doar pentru plimbari romantice, iar muntele nu e doar pentru trekking si campat cortul, tot asa nici padurea nu e doar pentru gratare. Padurea e o locatie numai buna pentru alergare.  Daca muntele e prea departe, iar asfaltul iti da dureri de cap (nu mai zic de genunchi) dai fuga la padure. Si dai o fuga si prin padure.

In Ianuarie 2012, pe o vreme de primavara, am experimentat o prima alergare in padurea Cernica. Stiam ca exista carari si trasee facute de biciclisti. La fata locului am descoperit numeroase variante de traseu, urcari si coborari chiar si un lac. A fost un antrenament excelent pe un traseu frumos. Ma gandeam atunci ce fain ar fi si un concurs pe carari de padure. Cred ca am gandit si cu voce tare la un moment dat intrucat 3 baieti de valoare pe numele lor de scena Conu Mila,  Sundance si Melcul Vijelios au creat Forest RUN. O serie de concursuri de Trail Running in padurile din jurul Bucurestiului. Prima editie a fost chiar in Padurea Cernica, Duminica 31 Martie 2013.

FOREST RUNCernica a adunat cca 70 de participanti, in 2 probe: Cros (6,5Km) si Semimaraton (21,1Km).  Concursul a atras atat sportivi de mare valoare (printre ei, Nicolae Soare – campion national la 5 Km si 10 KM), incepatori, dar mai ales pasionati de alergare dornici sa “goneasca” pe un teren mai moale decat asfaltul. Traseul (care a inclus o bucla de 5KM, parcursa o data la Cros si de 4 ori de la Semimaraton) a fost foarte apreciat de concurenti. Vedeta concursului a fost “noroiul”. Se pare totusi ca oferta nu a fost suficienta fata de cererea survenita. Intamplator sa nu, traseul a fost unul bun si pentru o cursa de obstacole: balti, santuri si o bariera. Norocul fotografilor (si nu au fost putini). Au avut parte de actiune. Iar partciipantii s-au ales cu poze spectaculoase. Multe poze.

 

A fost din nou un concurs de familie. Mariana a participat la Cros, terminand din nou onorabil (cca 40 minute).

Am alergat la Cernica al 3-a semimaraton din 2013. Eram la o saptamana dupa Limassol insa voiam neaparat sa alerg 4 ture de padure, nu doar una. Pe castigator nu l-am vazut de la Start pana la Finish, insa pentru mine important era sa-i vad pe cei din fata mea (in clasament). Altfel ma fura peisajul (foarte frumoas de altfel). A fost o cursa si grea si usoara si relaxanta si agitata. Voluntarii de pe traseu au fost prieteni alergatori care stiu sa te incurajeze atunci cand ti-e mai greu. Am facut si o greseala. Am plecat in cursa prea gros imbracat, dar am rezolvat problema pe parcurs. Ar mai fi si lipsa somnului (am simti-o din plin). Cu toate astea am avut resurse la final.

E minunat sa ai energie multa si pe ultimii kilometri. Tempo-ul ridicat pe ultima tura si sprintul pe linia dreapta de final mi-au ridicat moralul, dar m-au ridicat si in clasament, castigand 2 pozitii. Am terminat cursa in 1h34:24. Locul IV la Open si Locul III la categorie. Este o senzatie aparte sa fii pe acelasi Podium cu un campion national. Si probabil o ocazie unica.

De salutat si prezenta lui Ciprian Balaenescu, multiplu campion national la Duatlon si Triatlon. Ca sustinator, de data aceasta.

Efortul oganizatorilor si al voluntarilor merita toata aprecierea si respectul meu. Au oferit colegilor lor de alergare un eveniment deosebit, in care au investit entuziasm, timp si nu numai. Concursul de la Cernica a fost un debut excelent pentru seria FOREST RUN, si partea buna e ca nu va trebui sa asteptam 1 an pana la urmatoarea editie de alergare prin padure.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *