Cupa Berii – Baneasa – 11 Octombrie 2014 – Bautor de cursa lunga

Oct 16, 14 • Other, RunningNo CommentsRead More »

997091_722125037873975_9019401079967259029_nDaca inainte de competitie,totul imi parea clar legat de CUPA BERII 2014, acum nu mai pot spun aceleasi lucruri. Toata intamplarea imi pare putin neclara. Am alergat oare 4 ture? Sau cate beri am baut pana la urma? Am alergat pe traseul corect? Pe ce loc m-am clasat?

Cert e ca pentru mine berea nu s-a impacat prea bine cu alergarea, nu s-au imprietenit, dar au supravietuit impreuna. Inceputurile de tura au fost greoaie. O voce ma tot intreba. “De ce? De ce trebuie sa bei si sa alergi ca bezmeticu? Iar sa bei si iar sa alergi, fara pauza?” “Paiii, nu trebuie, dar daca n-as incerca nu as sti cum e.” Culmea e ca pe masura ce berea isi facea efectul, punctele de control imi erau tot mai clare. Adica cele care trebuie bifate.

Parea ca ne invartim in cusca. Nici nu stiu ce m-a ametit mai repede. Circuitul sau berea. Stiam ca nu e bine sa fortezi in primele 3 ture. Asadar ultima tura a fost cea mai vijeloasa. Cu toate astea nu reuseam sa recuperez distanta fata de cel urmarit. Pe traseu eram rivali, la zona cu bere eram prieteni. Si la final, evident. Sincer, unii dintre colegii alergatori mi-au fost chiar de ajutor, cand eram gata sa gresesc traseul.

Dupa berea de la Start am ramas surprins sa vad ca am fost depasit chiar de unele fete. Atat de dornic de recuperare am fost incat m-am trezit brusc in grupul fruntas. In afara de primii 3 care au gresit traseul si s-au departat imediat de mine. Posibil sa ma fi comportat cam bizar pe traseu. Sunetele emise ii puteau pune pe ganduri pe cei din jur. Dar era voie buna.  Si chiar ceva viteza. Berea de dupa cursa, a fost cea mai apreciata.

Pentru cei care nu stiu detalii: CUPA BERII a fost un eveniment organizat de clubul de orientare sportiva Mentor Silva, in Padurea Baneasa, Satrt in zona Restaurantului Casa Alba, sambata – 11 Octombrie. A exista sectiune de Orientare (diferite categorii) si Trail Run (5Km si 10Km). Traseul a constat in 4 ture, pentru fiecare proba de alergare. Regula de baza a fost ca inainte de fiecare tura, fiecare participant sa bea cate o bere la 0,33 (Tuborg). Pe traseul am avut de bifat puncte de control la jumatatea turei, dar si la zona de Start / Finish.

Nu e o alergare cu care sa ma falesc. A fost mai mult o “escapada”. Merita reincercat aventura, dar pe inserate. Altfel se poate irosi toata ziua. A fost altfel abordare a alergarii. Nu din pasiune, ci din spiritul de aventura. Una peste alta …o alergare vesela la Cupa Berii 2014.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *