Crosul “Mos Nicolae” – 4 Decembrie 2011

Dec 27, 11 • RunningNo CommentsRead More »

Am alergat in 2011 de la crosuri caritabile la maratoane istorice (ultimul, chiar de ziua mea – 1 Decembrie – Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc). Parea ca omul care “alearga tot ce se poate” isi va incheia “sezonul” cu Maratonul Reintregirii (si nu oricum, ci cu un loc IV). Dar nu am putut refuza invitatia respectabilului domn Lazar (de la Clubul Rapid – Veterani). Aceea de a participa la Crosul “Mos Nicolae”. Era asadar un nou soi de alergare – deidicata unui sfant si unei traditii. Era de fapt, un cros cu vechime. Se afla deja la a XXII-a Editie.

Am convins-a si pe Mariana si, pe 4 Decembrie, pe la ora 11, ne-am prezentat la Sala de Atletism, alaturi de multi veterani, dar si cativa virusati de alergare precum: Marin Lupescu, Danut Cernat si Vali. Atent la imnul veteranilor, am uitat de incalzire. Am plecat dintr-o suflare si am ajuns la Finish (aproape tinandu-mi respiratia). Uitasem ca in urma cu 2 saptamani alergasem UltraMaratonul de 70 KM, iar cu numai 3 zile inainte terminasem Maratinul Reintregirii (43Km). Am alergat crosul prea”tare” si cateva zile dupa, m-am resimtit. Va trebui sa invat din greseala asta.

Traseul (nemarcat, dar usor de intuit), masoara cca 1,6km si trece prin Parcul National (se face slalom printre plimbaretii de Duminica). Atmosfera este una foarte placuta, cu o gustare de post, mici suprize pentru toata lumea, dar si Diplome de Castigator pentru fiecare participant.

Multumiri Dl. Lazar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *