Crosul Cititorilor 2015 – Dau o carte pentru o alergare

Oct 30, 15 • RunningNo CommentsRead More »

Crosul CititorilorCu 1 saptamana inainte de Maratonul International Bucuresti simteam nevoia de cat mai multe alergari competitive, pe distanta scurte. Ziua de Sambata fusese rezolvata prin Crosul Casiopeea. Pentru Duminica (27 Septembrie) initial singura optiune era vesnicul slab organizat Crosul Loteriei.

In saptamana cu pricina, mai exact Joi, citind lista de evenimente din week-end (propuse de Ro Club Maraton) am aflat despre Crosul Cititorilor, organizat in Parcul Carol.

Motive da merg la acest nou cros aveam cu duiumul:

  • In parcul Carol se organizeaza foarte rar competitii.
  • Purtand o carte la mine in fiecare zi, uneori mai si citind din ea, ma consider (inca) cititor.
  • Ca Absolvent al Facultatii de Litere ma simteam foarte apropiat de tematica evenimentului (Daca nici eu, atunci cine?)
  • Aparent, elita alergatorilor n-ar fi fost tentat de acest cros mic.

Ajuns la fata locului am intalnit o mana de oameni (cca 40), jumatate dintre ei fiind prieteni alergatori. Cativa aveau in plan sa “fuga” si catre Piata Constitutiei pentru Crosul Loteriei. Nu si eu.

Taxa de participare la cros a fost donarea unei carti, care sa ajunga la copii. Neavand prea multe optiuni (in biblioteca) am donat un Dictionar Spaniol-Roman / Roman-Spaniol. La finalul crosului am primit la schimb, tot o carte.

Fara o incalzire specifica si pe o distanta mult mai mica decat cea anuntata (5Km) m-am zbatut ca rata pe uscat. Au fost 2 ture de parc (cca 3,6Km). In parcul Carol urcarile se simt serios. Aerul rece de dimineata a fost o pieduca in plus. Asadar o alergare scurta, dar grea. Totusi, un bun antrenament pentru MIB.

Nu au existat categorii de varsta, nici macar clasament separat pentru Fete si Baieti. Au lipsit multe dintre elementele necesare un cros, insa orice alergare intre prieteni e binevenita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *