Crosul “Aripi Deschise” – 29 Octombrie 2011

Nov 19, 11 • RunningNo CommentsRead More »

Cand esti in “lumea ta” te bucuri de viata si de oamenii din jurul tau, de bucuri de ceea ce faci si de fiecare noua provocare. Noi alergatorii ne ajutam pe noi (ma refer in primul rand la sanatatea noastra), dar prin aceasta simpla activitate (alergarea) putem sa-i ajutam si pe cei care nu se pot bucura de sanatate si de viata asa cum si-ar dori (nu inca). Astfel, crosurile si maratoanele caritabile pot imbina aceste doua dorinte.

Am imbratisat de la inceput initiativa RO CLUB MARATON de a organiza “Crosul ARIPI DESCHISE”, care si-a propus “strângerea de fonduri în vederea echipării unui salon cu dublă utilizare (efectuare puncţii medulare/osoase şi monitorizare copii pe durata administrării de citostatice) pentru Secţia de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni, precum si promovarea alergării în aer liber şi a unui stil de viaţă sănătos.”

Pe langa scopul umanitar al evenimentului, am fost atras si de ineditul crosului: 9,3 KM si anume 3 ture de lac, in Parcul IOR – unde nu alergasem niciodata. Am observat cu bucurie implicarea puternica a colegilor de club, ca voluntari. Evident, mi-as fi dorit sa-i vad alergand, dar macar ei stiu sa mai faca si pauze in seria nebuna a concursurilor.

In ciudata vremii foarte racoroase a participat si Mariana – la crosul de 3,1 KM (1 tur de lac), obtinand locul 5 la categorie. Am fost sustinuti de Oana (valuntar de baza, din nou) si Alina (care se bucura sa venim tocmai la ea in Cartier).

 Intr-o atmosfera de veselie si voie buna, am pornit in cursa de 9,3 KM – pe care am alergat-o la un ritm alert, in mare parte a ei alaturi de Dl. Ioan Moisa (pe care nu-l cunosteam, dar care are la activ zeci de maratoane). M-am bucurat la fiecare tur incheiat, de sustinerea Marianei, a lui Panty si a celorlalti colegi. Am terminat alergarea in 36min30sec., pe locul 7 la General si pe 2 la Categoria 19-35. Dupa calculele mele, la un aventual 10 KM, as fi coborat sub 40 min.

A urmat cursa de 3,1Km unde Mariana a infruntat frigul si s-a descurcat foarte bine (Locul 55 din 137), terminand in 16min27sec. Tot ea a fost cea care a primit premiul pentru Locul 2, in locul meu.

A fost un eveniment deosebit, de care insa nu m-am putut bucura pana la capat, fiind nevoit sa plec impreuna cu Bogdan “Grossman” Popa pentru a-mi onora si cealalta pasiune: fotografia. Felicitari si tot respectul pentru Serban Damian, Gabi Solomon si toti ce implicati (voluntari si participanti) in aceasta actiune!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *