Cozia Mountain Run Editia a IX-a – Prezent cu sufletul

CMR_Cu sufletulImi place sa spun adesea ca alerg la competitii “cu sufletul”. Iar cele mai multe satisfactii, reusite si performante le-am realizat pentru ca am depus mult suflet in participarile mele la concursuri asa cum fac in toate demersurile si proiectele personale.

De unele locuri, trasee si competitii ma atasez din prima clipa si ele devin “evenimente de suflet” pentru mine. Bucuria este data de loc, de oameni, de traseu si de atmosfera. Asa ca revin an de an.

O competitie foarte draga mie este Cozia Mountain Run. Am luat startul inca de la prima editie si am ajuns la 8 participari consecutive (2012-2019), toate pe traseul Stanisoara (21Km). In 2020 evenimentul nu a avut loc. In 2021 am fost nevoit sa intrerup aceasta frumoasa serie.

Situatia evident m-a intristat mai cu seama pentru ca imi propusesem sa ajung la 10 prezente consecutive, asa cum s-a intamplat cu alte competitii de suflet precum “Maratonul 1 Decembrie”, “Maratonul Zapezii”, “Ciucas X 3”, Semimaraton “Gerar” sau “Maratonul “Pe aici nu se trece”.

In aceeasi zi (10 Iulie 2021) urma sa particip la Campionatul National de Ultramaraton (Suncuius) in cadrul Primavrea Trail Race 2021 pentru a fi alaturi de echipa SC Miscarea CFR. In drumul catre Muntii Apuseni am poposit totusi cateva minute la Campingul Manastirii Turnu, de unde am primit un numar de concurs. Nu s-a organizat o varianta virtuala a competitei si nici nu ma razgandisem intre timp. Insa eu imi doream sa port cumva spiritul Cozia Mountain Run cu mine.

Din amarciunea neparticiparii la editia a IX-a a CMR am mai redus prin reintalnirea cu pritenul Alex Axon, in Caciulata in ajunul concursului. El revenea la Cozia dupa o pauza foarte lunga. Era de fapt intoarcerea lui la competitii de alergare dupa 4 ani de zile. Ma bucur tare ca ales tocmai Cozia Mountain Run.

Astfel ca, desi m-am aflat in alt capat de tara, cu sufletul am fost prezent si la Cozia in data de 10 Iulie. Iar in mintea mea primii 21Km de la Primavera Trail Race (Ultramaraton / 84 Km) i-am alergat virtual si pentru Cozia Mountain Run (traseul Stanisoara). Iar numarul de concurs imi va aminti de acest lucru. Ii multumesc lui Tudor Butu pentru intelegere si ajutor. Ramane ca la editia aniversara (a X-a) sa fac tot posibilul sa particip.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *