Cozia Mountain Run 2023 – Alergare din suflet si pentru suflet!

Feb 16, 24 • OtherNo CommentsRead More »

Printre numeroase curse de maraton si ultra se gaseste loc in calendar, si mai ales in suflet, pentru trasee mai scurte. Numai ca experientele adevarate au prea putina legatura cu locul, traseul si concursul in sine, si sunt legate de oameni si de atmosfera.

Pe 8 Iulie 2023 am alergat in cadrul COZIA MOUNTAIN MARATON traseul STANISOARA (21Km).

A fost cea de-a 10-a participare a mea la COZIA (din 11 editii)! 9 dintre ele au fost la “semimaraton”, iar una la proba de 4Km. Candva va trebui sa imi iau inima in dinti si sa incerc si “proba regina” (traseul COZIA, 30Km).

Nu mai alergasem traseul meu preferat (Stanisoara din 2019) si tare a bine a fost. A fost o alergare excelenta (chiar m-am bucurat de ea) si nu singur. Am parcurs mare parte a cursei alaturi de alti alergatori, fie ca ii cunosteam sau nu.

In special m-am intersectat, am alergat bune portiuni din traseu si am trecut linia de sosire (dupa 2h si 37 min) alaturi de un prieten drag, Vlad Radulescu!

Multumesc lui Tudor Butu pentru aceasta experienta minunata care se repeta inca de la prima editie, din 2012! Stiu ca nu ii este usor sa organizeze an de an acest eveniment. dar sper ca stie cata bucuria a adus acest eveniment alergatorilor si familiilor acestora.

Datorez niste scuze familiei si prietenilor care m-au asteptat putin cam mult la final! In timpul alergarii aveam impresia ca ma misc bine, ca in vremurile bune. Poate ca n-am avut cel mai bun ritm posibil, dar cu siguranta am povestit cu ceilalti participanti, prieteni noi sau vechi, in timpul acestei curse cat in toate celelalte editii la un loc.

Vin si cu o scuza “solida”: cu doar o saptamana inainte de CMR am luat parte la TRANSYLVANIA 6 DAYS, proba de 48H, unde ma alergat 224Km!

Daca la primele editii ale COZIA MOUNTAIN TUN eram foarte competiv, pregatit si in forma, in ultimii ani motivul pincipal pentri care am venit la Caciulata au fost prietenii, cazarea la casute si gulasul de la final. Iar ca bonus pentru suflet: participarea la slujba de Duminica si “agapa”de la Manastirea Turnu.

Pentru mine amintirile sunt foarte puternice si rezista timp de un an de zile, pana cand vom putea adauga altele in aceasta “carte cu povesti” despre suflet si pentru suflet, “carte” numita “COZIA MOUNTAIN RUN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *