Cheile Rasnoavei Adventure 28-29 Iulie 2012

Aug 3, 12 • RunningNo CommentsRead More »

Clubul Montan ALTITUDINE (presedinte Ovidiu Popescu) a initiat inca din 2011 un proiect  curajos: Cheile Rasnoavei Adventure. Un eveniment complex cu 5 probe, in 2 zile de Concurs: Mountain Bike Maraton (57KM), Cursa Mountain Bike (18KM), Duatlon individual (18 KM+ 21KM), Maraton Alergare Montana (42Km) si Cursa Alergare Montana (21KM).

Cheile Rasnoavei Adevnture (28-29 Iulie 2012) a beneficiat de premii in bani, dar si de participarea unor sportivi de elita (cum ar fi Ciprian Balanescu – campion multiplu National la Triatlon si Duatlon sau Florin-Danut Vlad – locul 5 la Olympus Marathon 2012). Astfel, probele au devenit foarte competitive.

Numarul mare de probe si lipsa de faptul ca evennimentul se afla abia la prima editie a ridicat unele temeri legate de buna desfasurare a concursului (traseu, puncte de alimentare, clasamente etc). Cele 5 competitii nu au fost lipsite de probleme tehnice, insa organizatorii au depus tot efortul ca lucrurile sa se desfasoare normal. Merita apreciati pentru asta. Mai ales ca marele dusman (pentru toata lumea) a fost caldura.

A fost o participare in familie (eu la maraton alergare montana, Mariana la cursa alergare montana – primul semimaraton). Am format chiar un grup numeros de participanti in frunte cu Ilie Rosu. Am avut tabara generala la Cabana Himalaya, gazda fiind inimosul domn Vasile Dogaru, cel care a organizat special pentru noi o Pasta Party inainte de Concurs.

Maratonul nu a fost deloc usor: aer uscat, temperaturi mari, traseu solicitant (dificil de parcurs chiar si la pas, pe alocuri), peisaje dezolante (din cauza defrisarilor), urcarea lunga spre Vf. Postavaru, coborarea pe partiile aflate in lucru, marcaje greu de urmarit. Toate acestea au generat o stare combinata de: nervozitate (accentuata si de cele cateva rataciri) + lipsa de motivatie.  Marele avantaj: mare parte din traseu a fost la umbra, prin padure. Cu toate impedimentele am obtinut Locul 3 la categoria 31-44, avand onoarea sa urc pe Podium alaturi de Lucian Clinciu si Ionut Galiteanu. Am terminat maratonul in 5h57min si am purtat tricoul de club, beneficiind si de o reducere la taxa de participare ca membru al RO CLUB MARATON.

Pentru Mariana fost o cursa memorabila intrucat a fost primul ei concurs pe distanta de SemiMaraton. A reusit sa alerge si sa se deplaseze intr-un ritm alert pe tot traseul. S-a simtit bine si a terminat cursa cu multa energie. Nu a scapat nici ea de o ratacire.  Dar a ajuns cu bine la Finish in 2h59min.

Inedit: La Cheile Rasnoavei Adventure maratonistul si romanul adevarat Ilie Rosu a alergat al 50-lea sau maraton. Sa fie intr-un ceas bun! Si la mai multe!

De data aceasta Echipa Tehnica (foto, sustinere, transport etc) a fost formata din Irina si Monica (pentru prima data alaturi de noi la un concurs). Le multumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *