Bucharest Marathon 2021 – Inapoi la maratonul de sosea

Dec 27, 21 • RunningNo CommentsRead More »

BraveAnul 2021 a fost unul special pentru maratonistul din mine. S-au implinit 10 ani de primul maraton alergat pe sosea (Aprilie 2021 – Cluj-Napoca), iar aceasta cifra (10)  a tot iesit la iveala si a reprezintat, la fel ca si in 2020.

In aceasta sfera a cifrei 10 se incadreaza si participarea la editia din 2021 a Bucharest Marathon (31 Octombrie). A fost cea de-a zecea editie la care am luat parte, 9 dintre ele fiind fizice si una virtuala (2020). Aproape toate maratoane curse au fost grele pentru mine, duse pana la capat cu dureri si suferinta. Cea mai dificila a fost cursa virtuala, in special pe plan mental.

Am lust startul in cursa cu gandul, dar si nevoie de a face o cursa buna de maraton. Nu mai alergarsem un maraton veritabil pe sosea de la 1 Decembrie 2019, acela fiind si maratonul meu cu numarul 150 (de ziua mea si de ziua nationala). Fiind inscris si la Campionatul National de Maraton presiunea devenea si mai mare.

Datorita (si nu din cauza) accentului pus pe curse de ultremaraton in utimii ani si in lipsa unor antrenamente de intensitate, viteza pe distanta de maraton a scazut, Eu am resmtit cam acelasi efort ca in anii precedenti, dar tinta era sa cobor sub 3h30 (un timp ce parea floare la ureche chiar si in urma cu 10 ani, adica la inceputuri).

Nu am avut probleme grave, dar am resimtit dureri de genunchi, ceva foarte rar pentru mine si mai ales dureri in talpi. Cel mai probabil cauza au fost incaltarile. Ma temeam de blocaje musculare sau senzatia de oboseala, insa incercarea de a mari ritmul peste ceea ce puteam face la acel moment m-a slabit si mai tare. Imi doream sa ma incadrez in 3h30 pentru a putea ajuta echipa CS MISCAREA CFR. Primii doi alergatori din echipa au avut timpi fabulosi (Gheorghe Nicolae – 02:31:09 si Daniel Coca – 02:47:22).

Intre Km 30 si Km 40 am scazut ritmul. Am recuperat din vitea pe ultimii doi km. Din pacate nu am reusit sa punctez pentru echipa. Am terminat cursa in 3h32. Am simtit o dezamagire foarte mare, simtind un sentiment de vina fata de colegii de echipa. Sper sa am ocazia sa ma revansez candva.

Altfel, am avut avut ocazia sa revad o buna parte dintre prietenii alergatori din Bucuresti, din tara si chiar din Republica Moldova. Contextul pandemic (inclusiv numarul redus de participanti) a redus din amploarea evenimentului, insa important e Bucharest Marathon a avut loc in 2021.

Cu ajutorul lui Dumnezeu voi alerga inca 10 editii la Bucharest Marathon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *