Bucharest International Half-Marathon – 3 Iunie 2012 – Raport de Cursa

Jun 21, 12 • RunningNo CommentsRead More »

Dupa modelul marilor orase, Bucuresti are incepand cu 2012 atat un maraton, cat si un Semi-Maraton; 2 evenimente separate, unul in toamna, celalat la inceput de vara. Intr-un calendar competitional aglomerat, data de 3 Iunie a fost (intr-un final) aleasa pentru Editia I a Semi Maratonului International Bucuresti. Pentru acest concurs asteptam un adevarat duel intre maratonisti si alergatorii care prefera de obicei distanta de 21KM. Numai ca si aici unii au migrat catre cursa de 10 Km sau stafeta. In plus, vremea calduroasa a dat peste cap planurile multora si a muiat picioarele tuturor. S-a vazut asta din timpii realizati. Evident, exceptam elita.

Personal aveam o alta lupta: sa termin cu un timp onorabil si intr-o stare buna, tinand cont de turneul de primavara (scuzati lipsa de modestie, dar suna bine) in care m-am aflat incepand cu 1 Aprilie (Bratislava Marathon). Mai mult de atat, Semi Maratonul de la Bucuresti era al 10-lea concurs in mai putin de 30 de zile si a reprezentat ultima etapa din Seria de 5 saptamani consecutive cu minim “2 concursuri pe saptamana”; in total 11 evenimente, din care 4 au fost maratoane.

Ajuns in Bucuresti la 4 dimineata (dupa Triatlonul de la 2 Mai) si dupa doar 4 ore de somn, am ajuns in Piata Constitutiei la timp, dar am reusit (inca o data) sa pierd startul. Nu am pierdut decat vreo 10-15 secunde. Aproape toata cursa m-am gandit la efortul depus in ultima perioada. Il resimteam din plin, dar aveam inca un ritm bun. Spre final am resimtit unele dureri si am incetinit considerabil, pastrand totusi un sprint pentru Finish. Am terminat Semi Maratonul in 01:31:47 (timp real), pe locul 27 din 570 (Open Masculin). Am ramas si la Curs Copiilor unde am fost unul dintre arbitrii de traseu si “iepure” pentru 2 dintre seriile de copii. Am incurajat toti copiii; printre ei s-au aflat Antonia si Teodor (nepotii mei). Am luat parte si la “sarbatorirea celor 4 ani” de RO CLUB MARATON (La Multi Ani!).

Dupa BIHM am decis sa iau o pauza. Eram inscris la Hit The Top Challenge, dar am renuntat. Urmeaza o serie de 3 concursuri montane si o noua pauza de recuperare inainte de Marathon 7500.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *