Bucharest FAAS Midnight Run – 3 AUGUST 2012 – Raport

Aug 9, 12 • RunningNo CommentsRead More »

 

 

 

 

Un pasionat de alergare nu rateaza aproape nici o competitie fie ea cros, semimaraton sau maraton. Se bucura de fiecare alergare ca si cum ar fi prima. Si de fiecare data se intampla ceva interesant. Insa cauta si el, ca tot omul, ineditul si diversitatea. Un astfel de eveniment inedit a avut loc in fostul parc IOR, Vineri – 3 august 2012: Bucharest FAAS Midnight Run. Prosport si Puma au organizat prima competitie urbana de alergare noaptea. Diversitatea a constat si in cele 2 probe de concurs: SPEED (100M) – masurarea vitezei de alergare si CROS (cca 9,5KM) – 3 ture de lac.

Proba de viteza a fost incercata atat de alergatorii rapizi, cat si de cei care au fost curiosi sa-si afle viteza de alergare. Altii nu au vrut sa riste o accidentare si s-au pastrat pentru LONG RUN. Alaturi de alergatorii pasionati si obisnuitii crosurilor au fost si participanti atrasi de ineditul acestui eveniment su chiar de premii (primiii 5 clasati si Tombola). Au fost cca 200-250 de participanti (evident organizatorii au exagerat, anuntand 350 de oameni). Traseul a fost presarat cu stropitoare, portiuni de bezna dar si non-sustinatori (acei oameni normali, pe care NOI nu ii intelegem, si  nu invers).

Din lipsa de orientare, pentru a ajunge la punctul de Start, am facut un tur de lac in loc de incalzire. Pentru a nu ma face prea tare de ras am intrat la proba de viteza printre ultimii;  nu am retinut viteza de alergare, dar am fost multumit de efortul meu, fiind si foarte aproape de o cazatura. La proba lunga am plecat din spatele plutonului, incercand un adevarat slalom pe alea ingusta si am ajuns destul de repede aproape de plutonul fruntas. Cu toate astea am alergat mai bine de 2 ture singur. Am terminat in Top Ten (prespupun); orgnizatorii au omis notarea clasamentului general.

La eveniment au fost prezenti foarte multi colegi de club (peste 40), ceea ce a facut alergarea si mai placuta. Temperatura a fost intr-adevar una acceptabila. Desi ar fi multe de imbuntatit, tin sa apreciez initiativa ProSport si Puma, si implicarea lui Mircea. Sunt curios la ce evenimente speciale s-au mai gandit. Eu as propune: alergare printre obstacole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *