Brasov Marathon – 19 Mai 2012 – Raport de cursa

May 31, 12 • RunningNo CommentsRead More »

 Am spus deja ca marile orase din Romania merita un maraton. Cu siguranta sunt oameni care s-au gandit de mult la organizarea unui maraton si in Brasov. In Aprilie 2012 s-a organizat deja primul Semi-Maraton (de catre “Cetatea Brasovului”). CPNT si-a asumat chiar organizarea unui Maraton in Brasov. Pentru inceput, au gandit o Editie Pilot, cu 2 probe: 21 Km si 7 Km (Cros), pentru ca din 2013 sa avem un maraton veritabil.

Pe 19 Mai la Brasov CPNT, alaturi de alergatori, a reusit sa creeze (in Piata Sfatului, dar si pe traseu) o atmosfera foarte placuta, fiind ajutati si de o vreme perfecta pentru concurs. 137 de participanti au fost la proba de 21 KM (denumita Marathon) si 33 la Cros.

S-a plecat foarte tare, desi a fost nevoie de un mic slalom printre terase. La cca 2Km dupa start cele 2 trasee se desparteau. Ca intotdeauna, am alergat in proba lunga. Am profitat la maxim de zona de plat de inceput, pentru ca pe urcari sa pierd timp si multe pozitii. Simteam ca inaintez cu spatele. Treptele lui Gabony (chiar in prima parte a cursei) mi-au redus mult din rezervele de energie. Spre suprinderea mea am mers foarte bine (mentinandu-mi pozitia) pe ultima urcare importanta. In rest am tras destul de tare pe plat si coborari, dar cu frana trasa in zonele periculoase (din cauza ploii cazute, multe pasaje erau extrem de alunecoase). Stiam ca nu am limite la coborari, dar Cindy a tinut sa-mi intareasca pararea: “Esth nebun!”. Am avut timp si de ceva povesti pe traseu.

Am ajuns la Finish in 1h17min, terminand pe locul 23 din 112 participanti – Open Masculin. Se putea mult mai bine, dar mi-a lipsit motivatia. In plus, m-am menajat si pentru concursul de a 2-a zi. De remarcat faptul ca unii din participantii de la Cros au fost indrumati gresit pe traseul lung, pierzand practic cursa. Organizatorii si-au asumat eroarea si s-au revansat intr-un fel sau altul. Am intalnit si multi colegi de club, plini de voie buna. Nu am stat la Premiere, dar am ramas cu o senzatie foarte placuta dupa aceasta editie Pilot a Brasov Marathon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *