Baneasa Trail Race 2013 – Raport

Dec 26, 13 • Running1 CommentRead More »

Incepand cu 2013 luna Decembrie a devenit una incarcata cu competitii si evenimente de alergar,e desi e iarna si e final de sezon. Daca Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc este deja traditie (4 editii), o alta cursa foarte asteptata a fost Baneasa Trail Race. Cea de-a 2-a editie (14 Decembrie 2013) a fost organizata de Asociatia Traiesc Sanatos. Inca din luna Octombrie s-au tinut antrenamente pe traseul de concurs.

M-am decis mai greu sa particip la aceasta cursa, sima bucur ca n-am renuntat. Intr-un final am format si echipa (Time Trial Running), impreuna cu Irina Sin, Lucian Giurescu si Mircea Adrian Marin. A fost o cursa tare si o atmosfera de zile mari. Anul acesta a lipsit zapada si asta s-a cunoscut la timpii realizati. Traseul a fost bine gandit si a masurat chiar 10Km.

Nu am plecat chiar din prima linie si asta a contat pe bucla ingusta cca 500m de la inceput. Pe primele sute de metri nu am avut nici prea mult avant, insa usor usor am prins putere si recuperat pozitii bune. Am reusit sa mentin un ritm decent. Ma uitam la ceas si-mi placea ce vedeam. Erau sanse bune sa cobor sub 40 de minute (ceea ce n-ar fi fost un timp rau pentru mine nici in curse de sosea). Pe la jumatatea traseului l-am ajuns si pe Lucian Giurescu (coleg de echipa la Gerar). S-a tinut aproape de mine si bine a facut. A reusit sa ma “impinga”, iar eu cred ca l-am “tras” la randul meu. Era un ritm destul de alert pentru a 2-a parte a cursei.

Bucla de final (identica cu cea de la Start) a fost si ea dificila intrucat esti in zona de Finish dar mai ai cateva sute de metri de parcurs. Am terminat in 39:45 (asadar am reusit sa cobor sub limita psihilogica de 40 min). Locul 17 (pentru mine e ca si cum as fi fost pe Podium) tinand cont de valoarea celor care au participat si au terminat inaintea mea. La echipe ne-am clasat  pe Locul 7 din 18. Felicitari colegilor mei pentru daruire! Stiu ca nu le-a fost usor, dar au tras sa termine cat mai bine.

Desi aveam multe motive sa ma retrag rapid de la Baneasa, atmosfera deosebita de dupa concurs (masa, premierea, tombola si zeci de prieteni) m-a induplecat. Baneasa Trail Race cu a sa distanta de 10KM poate deveni un bun reper in calendarul competitiilor de alergare din Romania! Felicitari organizatorilor!

 

 

One Response to Baneasa Trail Race 2013 – Raport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *