Baneasa Trail Race – 15 Decembrie 2012

Dec 23, 12 • RunningNo CommentsRead More »

Iarna este un anotimp spectaculos pentru alergare. Iti poate oferi geruri mari sau ninsoare, poti alerga pe pe zapada sau gheata, poti avea norocul de poteci nivelate sau de slearuri. Sigur este faptul ca efortul organismului este mult mai mare, dar efectul este cu atat mai benefic. Asemenea traseelor lungi pe timp de vara, un traseu relativ scurt pe timp de iarna te poate pune la mare incercare atat fizic, cat si psihic. Iti poti cunoaste limitele. Indiferent de timp si de clasare o astfel de cursa este o mare realizare.

Pe 15 Decembrie 2012 m-am alaturat celor aproape 200 de alergatori la pentru ultima cursa de Trail Running din 2012, Baneasa Trail Race. Am avut onoarea sa alerg alaturi de sportivi profesionisti, de lot national, in frunte cu Marius Ionescu (participant la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, in proba de Maraton). Pentru ca lucrurile sa fie mai interesante s-au creat si echipe. Impreuna cu Alexandra Gradinariu, Daniel Stroescu si Mircea Adrian Marin am format echipa THE SHERMINATORS.

Pentru acest concurs am  reusit sa ajung si la una dintre turele de recunoastere. Mi-a placut traseul si l-am simt ca fiind foarte alergabil. Pe 15 Decembrie lucrurile au fost diferite. Urma sa alergam pe zapada. Dar nu banuiam cat va fi de greu. Am plecat destul de tare pentru a nu fi nevoit sa depasesc prea multi concurenti, pe potecile inguste. Dar si pentru a ma incalzi. Eram cam intepenit. Dupa bucata de asfalt (cca 500 M), surpriza! Alearga normal, daca poti! “Oare am gresit deja traseul?!” ma gandeam eu. Talpile imi fugeau in toate partile, din cauza sleaurilor. Culmea, pe portiunile de gheata ma miscam mult mai bine. Stiam ca nu doar eu am problema asta. Urma sa vedem la final cine se descurca mai bine in asa conditii. Eram dominat de incordare (nu datorita competitiei sau a frigului), ci din cauza lipsei de echilibru. Ma mai relaxam la intalnirea cu voluntarii. Pe alocuri incercam pasi mari. Nu ma ajutau prea mult. Tanjeam dupa orice portiune de traseu mai nivelata. Dar ce e greu e si frumos. Nu ma mai gandeam la ceilalti participanti, nici la timpul ce urma sa-l scot la final.

 

Totusi pentru statistica: am terminat pe locul 22 din 186 de participanti, cu timpul de 00:48:10. La echipe am prins Locul  5 (ultimul premiat). Alexandra si Daniel au alergat foarte bine, iar Mircea a participat accidentat. Anul viitor va fi si mai bine!

Dupa Finish am putut sa ma bucur cu adevarat de atmosfera minunata: prieteni, pasta party, premiere, tombola si multa voie buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *