Apollo’s Day – Boot Camp Romania – 16 Martie 2013

Mar 20, 13 • RunningNo CommentsRead More »

Asociatia Boot Camp Romania a avut ideea interesanta de a combina alergarea cu exercitii de forta si mobilitate. Pe 16 Martie 2013 aproape 50 de temerari au luat start-ul in competita Apollo’s Day, in Parcul Tineretului. Alergatorii au fost reprezentati de 4 membrii ai RO CLUB MARATON.

Organizatorii au gandit un traseu in lungime de cca 7Km, presarat cu 6 zone de exercitii (dintre care 2 multiposturi). Fiecare zona si proba au fost asistate de numerosi antrenori si arbitrii de traseu. Au existat timp limita  si un numar fix de repetari la majoritatea exercitiilor. Neincadrarea in timp si executarea incorecta a exercitiilor insemna ca participantul nu primeste punct in zona respectiva. Pentru clasamentul final criteriul de baza a fost numarul de puncte obtinut (maximul a fost de 9) si abia apoi timpul obtinut la Finish.Taaaxa de participare: 40 RON. Premiul pentru castigator a fost de 500 Euro. Pentru participare s-au oferit diplome. Nu au existat kit-uri de start, tricouri sau medalii.

***

Organizatorii au realizat un traseu inedit cu zone si probe deosebite. Remarc in primul rand zona de copaci (pentru probele “tarat pe coate” si “mersul piticului”), apoi zona de scari spre final. Experienta personala a fost foarte interesanta, dar trista. Scopul principal (adaptatea alergarii la probele de efort  si antrenamentul pentru primul concurs veritabil de alergare cu obstacole: FUGI cu DONATH – Cluj-Napoca – 25 Mai) a fost atins. De cealalta parte mi-am observat limitele fizice (nu m-am incadrat in timp la multe exercitii, cateva nu le-am executat corect, iar la una din probe am renuntat complet). Am apreciat foarte mult probele in miscare (indiferent de dificultatea lor), dar nu m-am impacat deloc cu probele statice. Acestea reprezinta “efort fizic”, nu “miscare fizica”.

La finalul concursului, impreuna cu colegii alergatori, am concluzionat simplu: “Am venit, am incercat probele, am terminat, dar mai bine sa ne intoarcem la alergarea noastra”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *