Alergare pe scari – SKY RUN – antrenamente oficiale

Alergarea pe scari are inca un statut de provocare in tara noastra. Blocurile clasice de 10 etaje sau scarile de pe stadion nu sunt suficiente pentru ca un alergator sa simta ce inseamna sa “alergi pe scari”.

Pe 23 si 29 Noiembrie am luat parte la antrenamentele oficiale pentru Sky Run, ca participant la cursa din 7 decembrie, dar si ca reprezentant al Time Trial Running. 34 de etaje nu inseamna nici mult nici putin inainte de a porni urcarea, insa cu fiecare etaj parcurs incepi sa intelegi despre ce este vorba. Esti din ce in ce mai conectat, altfel risti sa te opresti. Tranzitia dintre etaje e binevenita, dar abia daca se simte. Vrei sa simti ca alergi, pana la final, si nu sa te tarasi sau sa urci scarile cum faci de obicei.

Timp de 34 de etaje si mintea si corpul reusesc sa-si gaseasca un ritm si un stil diferit de orice alt tip de alergare. Iar la final, cele cca 5 minute alergate pe scari vor fi parut cat durata unei curse de 10Km. Intesitatea alergarii si concentrarea necesara deja te schimba, ca alergator. E nevoie de cca 10 minute pentru ati reveni in simtiri, timp in care poti admira orasul de la inaltime. Coborarea e o alta provocare, insa recomand liftul.

Spor la Sky RUN si la alergat pe scari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *