ALERG IN DUMBRAVA 2023 – Maraton in Memoriam ANA OROS DARABAN

Apr 1, 24 • RunningNo CommentsRead More »

Sunt unele competitii la care revin pur si simplu pentru ca le am aproape de suflet, sunt altele la care am fost o singura data sau evenimente la care mi-as fi dorit sa ajung dar n-am reusit. Exista si o patra categoria: acele competitii unde simti ca ai “lasat treaba neterminata” si simti datoria fata de tine sa te intorci acolo.

La ALERG in DUMBRAVA, satul Glogoveanu, judetul Dambovita, participasem de doua ori: in 2021 si 2022. De firecare data am avut probleme cu traseul, fie am parcurs kilometrii in plus, fie mai putin. Lucrurile au si degenerat putin in 2022. Insa am trecut peste si am hotarat sa revina “in dumbrava” pentru a duce lucrurile pana la capat.

Pe 12 August 2023 am luat din nou startul in proba de maraton cu gandul clar de a termina in primele 3 pozitii. Eram constient de slaba pregatire si chiar de lipsa unei recuperari corecte dupa ultimele curse de anduranta.

Pentru cca 30 de kilometrii am alergat rezonabil, apoi a inceput calvarul. La fel se intamplase si in anuu precedenti. De data aceasta insa ma simteam epuizat. Eram pe locul doi si abia ma taram. la Km 37 m-am intors intamplator si am vazut la cativa pasi maratonistul de pe locul 3, Andrei Dragan. M-am speriat si m-am activat brusc. Am alergat “mancand pamantul” pana la Sosire.

Am terminat maratonul cu timpul de 4h16, pe podium asa cum imi doream. la final aveam sa aflu ca pe Locul 3 s-a clasat nu Andrei care a terminat la 5 minute dupa mine, cu un alt participant care a intarziat la start, dar a avut un timp mai bun.

Satisfactia mea a fost nu atat clasarea pe Locul 2, ci faptul ca am “terminat treaba” pe care o incepusem in 2021.

Am alergat in aceasta competitia cu gandul la cea carea fost si continua sa fie in sulfetele noastre Ana Oros Daraban. Cursa de maraton a fost desfasurata in memoria Anei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *