ALERG in DRUMBRAVA – MARATON GLOGOVEANU 2022

Jul 13, 23 • RunningNo CommentsRead More »

Cand ne urmam pasiunea ne gandim ca acea cale ne va aduce numai momente de relaxare, bucurie si implinire. Daca la aceasta pasiune se adauga si competitivitatea atunci exista riscul sa traim si sentimente mai putin placute. Chiar si asa, ne putem bucura de actiunile noastre si in special de partile bune. Iar atunci cand in joc intra si inversunarea, experienta devine fie pozitiva fie negativa.

In cei peste 20 de ani de alergare si competitii am avut experiente incredibile si momente de mare bucurie. Indiferent de neplacerile ivite mereu a triumfat partea frumoasa a lucrurilor.

M-am inscris la ALERG IN DUMBRAVA 2022 si am revenit pe traseul de maraton cu dorinta de a-mi lua revansa fata de mine si fata de traseu. La prima participare (2021) am gresit traseul si am terminat in aproape 5 ore.


Si lucrurile pareau ca merg bine. Aproape de jumatarea traseului si final primei bucle (21Km) s-a intamplat ceva rar intalnit in cele sute de competitii la care am luat parte. Doi voluntari m-au indrumat pe mine si pe alti cinci alergatori din varful clasamentului (eu fiind pe locul 2) pe o directie gresita. Practic intram deja in a 2-a bucla fara a trece pe la zona de Start / Sosire. Noi am dat sa mergem in directia buna, dar cele doua doamne au fost atat de convinse si convingatoare incat am cedat.

Gandul ca nu am alergat traseul complet m-a bantuit pana la final, dar am stiind ca a fost decizia voluntarilor (deci parte din organizare), am sperat ca totul va fi bine. Nu stiam atunci ca urmatorii maratonisti au lamurit problema traseului si au alergat bucla corecta.

Dupa 3 ore si 18 minute am ajuns la zona de Start / Sosire, am crezut ca am terminat cursa. Insa de la punctul de cromometrare ni s-a transmis ca aceea ar fi doar prima trecere si nu putem fi considerati finisheri.

Nu am avut puterea sa o mai iau de la capat si am fost foarte afectat de aceasta situatie, considerand ca greseala nu a apartinut alergatorilor. In niciun caz nu puteam accepa ideea descalificarii. Nu am abadonat nicio cursa de maraton in cariera mea.

Am incercat sa lamurim situatia si atunci cred ca inversunarea m-a facut sa am anumite reactii exagerate si nepotrivite. Imi pare rau pentru acea abordare si pentru neplacerea cauzata organizarilor si celor prezenti. Intr-un final (dupa incheierea evenimentului) am obtinut ce era cel mai important: includerea in clasamentul final (cu timpul maxim).

Mi-am dorit in 2022 o clasare pe podium si am tras pentru asta. Supararea a ramas in sufletul meu ceva vreme, dar intr-un final am reusit sa scap de acea corvoada care imi facea rau mie in primul rand.

Desi in astfel de sitautii alergatorii doresc sa uite si renunta la a mai participa la acel concurs, eu
nu vreau sa las lucrurile neterminate. Vreau sa duc treaba pana la capat. Si ma bucur ca si organizatorul gandeste la fel. Mi-am cerut scuze fata de el si voi reveni la Glogoveanu pentru o noua incercare. A treia oara sper ca va fi cu noroc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *