Al 150-lea maraton (Maratonul 1 Decembrie – 2019)

150

150

Rezistenta” este o trasatura prin care m-am autodefinit intotdeauna, cel mai usor. Poate acesata m-a si ajutat sa devin maratonist (amator). In schimb maratonul in special si alergarea in general m-au ajutat sa-mi insusesc si perseverenta.

Un vis al inceputului meu ca maratonist a fost sa ajung la 100 de maratoane. Iar cand am reusit, senzatia a fost de nepretuit: o bucurie mai mare decat castigarea unui maraton si senzatia de implinire a unui vis.

In continuare am alergat mai relaxat maratoane si ultramaratoane, fara presiunea unei “cifre”, dar si mai putin motivat sa “adun” curse. Aceasta pana la maratonul cu nr. 140 (1 Decembrie 2018), cand am decis sa marchez urmatoarea borna importanta, ca maratonist, intr-o competitie speciala precum Maratonul 1 Decembrie.

Astfel la 1 Decembrie 2019, de  Ziua Nationala a Romaniei si de ziua mea de nastere, am alergat cu mare bucurie maratonul cu nr. 150. A fost o cursa foarte grea pentru mine, ca de altfel toate, absolut toate, din acest an. Iar cel mai complicat aspect a fost sa alerg “doar” 10 curse (de maraton sau ultramaraton) intr-un an. E drept, 6 au fost ultramaratoane ( 4 dintre ele fiind curse de 24h).

Desi este doar o cifra intermediara in drumul catre maratonul cu numarul 200 sau 300 (Doamne Ajuta!), sper ca acest al 150-lea de maraton si toate povestile din jurul curselor de pana aici sa fie de buna inspitatie pentru alti maratonisti.

TortFinalul Maratonului 1 Decembrie 2019 mi-a rezervat o mare surpriza si bucurie, din partea prietenilor alergatori si colegilor din echipa TTR. M-au asteptat la Sosire cu un tort si ulterior mi-au dezvaluit si alte daruri minunate (un suport pentru medalii sau un calendar 2020 cu imagini de la antrenamentele TTR si de la competitii). Toate personalizate. Le multumesc din suflet, iar acest gest al lor ma motiveaza sa lupt pentru atingerea a noi borne.

Le multumerc organizatilor pentru “alocarea” nr. de concurs 150 (la cererea mea) si in general pentru faptul ca am ocazia in  fiecare an sa alerg un maraton oficial, chiar de ziua ziua mea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *