50 de competitii in 2013 – Mai putine maratoane, mai multe curse scurte

Oct 20, 13 • RunningNo CommentsRead More »

Pentru anul 2013 (al 3-lea de cand alerg cursa-dupa-cursa) nu imi stabilesem tinte bazate pe volum (numar de maratoane, km parcursi etc). Obiectivele au fost mai degreba: calitate, viteza, recuperare. Dar cand nu alergi multe maratoane (14 propuse in 2013, fata de 23 realizate anul trecut) ai energie pentru curse mai mici. Unele numai bune de antrenament.

In acest fel am ajuns deja (la jumatatea lunii Octombrie) la cifra de 50 de competitii de alergate (pe diferite distante de la 2Km la 84km si suprafete diverse). Sunt 50 de povesti, 50 de incercari, 50 de aventuri. Trec aceasta borna atinsa la capitolul realizari, in primul rand pentru enorma experienta acumulata. Si nu e un cliseu. La cele 4 curse alergate in Germania, in luna Octombrie (evenimente mici), lipsa de informatii, necunoasterea limbii germane si lipsa unui trecut la aceste curse mi-au creat dezavantaje, dar m-am redresat din mers datorita experientei acumulate la alergarile oficiale din Romania.

Nu voi indemna pe nimeni sa alerge mult, ci sa alerge atat de mult cat se simte bine si pregatit. Dar sa nu rateze curse dragi pe motivul lipsei de antrenament. Vor avea parte de o experienta uriasa si de un antrenament bun. Sau pot participa ca voluntari. Important e sa fie acolo (dar asta e asta poveste). Pentru comparatie si motivatie cifrele sunt bune uneori, asadar e bine sa stiti cate curse/competitii oficile ati alergat intr-un an.

Nu voi afisa aici lista celor 50 de competitii. Voi aminti doar ca cea de-a 50-a competitie pe anul 2013 a fost PORTA Strassen LAUF – Porta Westfalica (Germania). La final de an voi publica lista completa, cu detalii.

Multumesc prietenilor de la Zitec. Fara ajutorul lor material (dar si moral) numarul curselor din 2013 (dar si din 2012) ar fi fost mult mai mic.Bafta voua!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *