2 SuperMaratoane in 2 zile

Aug 29, 12 • Running1 CommentRead More »


Cand spui acelasi lucru, dar cu cuvinte diferite reusesti sa nu te repeti. Cand repeti o isprava maratonistica, ar fi ideal sa se deosebeasca cumva ultima de prima. In August 2011, alaturi de alti alergatori “suficient de nebuni” (asa cum ne denumea Dr. Serban Damian), reuseam pentru prima data o “dubla” – 2 maratoane in 2 zile. Cele 2 au fost: Maratonul “Pe aici nu se trece” Marasti-Marasesti (46KM) – 4 August si SuperMaratonul Secuiesc Miercurea Ciuc. Au fost, de fapt, 2 super-maratoane in 2 zile”. Atunci a fost vorba mai mult de o intamplare. In 2012 am repetat “figura”, dar am inversat ordinea: pe 5 August am alergat la Miercurea Ciuc, iar pe 6 August in Vrancea.

In 2012 nu a mai fost vorba de intamplare. Dubla Super Maraton Miercurea Ciuc si SuperMaraton “Pe aici nu se trece” a reprezentat a 2-a etapa din Seria “2 maratoane in zile” si a insemnat un nou mic tur al tarii (Bucuresti->Miercurea Ciuc->Tusnad-> Miercurea Ciuc->Marasti-Marasesti-> Bucuresti). De aceasta data echipa de temerari a fost formata din: Hiroko Ogawa, Liviu Bica, Danut Cernat si Florin Simion. Pe langa transport si alergarile efective, planul a inclus si cazarea, cumparaturi si pregatire psihica. Nu am acordat suficienta atentie recuperarii. Seria a inceput bine la Miercurea Ciuc, cu o vreme racoroasa, dar s-a incheiat greu, la Marasesti, pe o caldura naucitoare. daca in Harghita incurajarile au fost rare, in Vrancea alergarea a parut mai usoara pe alocuri datorita entuziasmului organizatorilor si a sustinerii localniciilor. Daca in Mai ne-am transformat in “Spartanii de la Hercules”, in toiul verii am fost temerarii care si-au castigat bataliile.

Intrucat la Maratonul “Pe aici nu se trece” nu se pune accentul pe competitivitate, ci pe mesajul transmis (luptele duse de armatele romane in Primul Razboi Mondial, nu voi compara timpii realizati. Mentionez doar Locul 2 ocupat de Hiroko Ogawa la Miercurea Ciuc. Au mai reusit aceasta dubla inca 3 maratonisti. Prima etapa din seria “2 maratoane in 2 zile” s-a intamplat la sfarsitul primaverii: Hercules Maraton (26 Mai) si Maratonul Transilvania (27 Mai). La inceput de Octombrie urmeaza “Dubla” Nr. 3.

One Response to 2 SuperMaratoane in 2 zile

  1. Hiroko says:

    “2 maratoane in 2 zile” si adventure pe drum spre Marasti !
    (we had to push the car on the Romanian national road)

    Bafta pentru MPC si MIB!!
    (at least I will take part in one of them)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *