2 Concursuri in aceeasi zi…in 2 orase diferite

Mar 13, 12 • Running2 CommentsRead More »

Obiectivele importante pentru viitorul apropiat sunt: Alergarea unui maraton sub 3h, intrarea in Club 25, peste 1000 de KM in competitii in 2012, un UltraMaraton competitiv. Pe termen lung: terminarea  a 100 de maratoane. Un alt vis l-am indeplinit deja: castigarea unui maraton (Maratonul Zapezii – Rasnov 2012).

Pe langa toate acestea, mai am si alte obiective mai altfel. Unul dintre ele este terminarea a 2 maratoane oficiale in aceeasi zi (cel mai probabil in 2 orase diferite).

Am inceput sa ma pregatesc pentru acest obiectiv inca din 2011, cand am alergat 2 crosuri in aceeasi zi (chiar de ori s-a intamplat asta).

Tot pe aceeasi linie, am mai facut o mica nebunie sambata, 10 Martie, am alergat in concursuri, in 2 orase diferite. Si anume: Crosul Martisor (1,6KM) organizat de sectia de Veterani a FRA) in Bucuresti si Postavaru Night (4,5 / cursa tip vertical run) la Poiana Brasov. E drept ca la Crosul Martisor au fost doar 15 veterani (eu fiind cam in plus pe acolo) si am ratat si finish-ul. Dar tot Concurs s-a numit. In schimb, la Poiana Brasov a fost o competitie de nivel inalt, cu o participare mare.

2 Responses to 2 Concursuri in aceeasi zi…in 2 orase diferite

 1. Mihai says:

  O mica curiozitate … ar fi mai dificil de alergat 2 maratoane in aceeasi zi, cu o pauza de 5-6 ore sa zicem, decat un dublu-maraton intr-o singura bucata? Ti-ar fi de exemplu mai usor sa scoti 4+4 sau 3:30+4:30 decat 8 ore alergat continuu?

  Oricum, sa te vad numai ca o faci si pe asta …
  Ceva optiuni concrete pentru 2012?

 2. Simon says:

  Ehe…interesanta comparatia ta. Normal ar fi mai simplu de alergat un UltraMaraton (80-90 KM), adica un Dublu Maraton, pentru ca e o singura cursa, in aceeasi locatie. Dar in acelasi timp ar fi mai multa suferinta. De fapt, la un Ultra clar e nevoie de pauza in timpul cursei.

  Dar cum 2 curse inseamna diversitate clar m-as simti mai bine alergand 2 maratoane separate. Si pentru ca am deja experiente neplacute as alerga un 4.15 cu un 3.45. Adica prima cursa, clar mai incet.

  In lume sunt putine optiune de genul asta, daramite la noi. Insa exista un Ilie Rosu care oricand poate organiza un Maraton Special, cu Start la 6AM sau poate unul cu Start la 8PM. In Romania s-a organizat pana acum, din cate stiu eu, un singur Maraton de Noapte la Sibiu (in 2011). Dar organizarea a fost foarte slaba si participantii dezamagiti. Probabil nici nu se mai tine anul acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *