Winter Tri Challenge 2016 – Duatlon – Stafeta PEGAS TTR

Mar 6, 16 • RunningNo CommentsRead More »

Locul IIITriatlonul de la Izvorani a ajuns la editia a V-a. Am fost prezent la toate,  numai la 3  dintre ele in calitate de participant. Primele 2 editii le-am privit de pe margine (ca sustinator). A fost alegerea mea, insa la final mi-as fiu dorit sa fi concurat.

In urmatorii 2 ani n-am mai stat pe margine. M-am inscris la proba de Stafeta Triatlon, alaturi de prietenii si colegii de la Pegas Triatlon Club (cu Tudor Butu si Dan Andrei Bucureanu in 2014, respectiv cu Tudor si Cristian Farcas in 2015). Nu am prins Podium-ul, dar ne-am descurcat bine. Au fost 2 experiente deosebite, in echipa.

Mai mult decat Stafeta Triatlon, imi doream varianta de Duatlon. Acolo as fi avut ocazia sa alerg de 2 ori intr-un singur concurs. La a V-a mea prezenta, aniversara lucrurile au ajuns acolo unde tinteam. Tudor a fost de acord sa facem trecerea la Stafeta Duatlon. Echipa s-a numait PEGAS TTR.

Pegas RunTinand cont parca de editia aniversara vremea a fost prietenoasa, iar traseul de alergare aproape uscat. Am stat la povesti cu Tudor si Ana-Maria pana aproape de Start, insa nu eram foarte lamuriti legat de schimburile de stafeta. Totusi eram pregatiti pentru o cursa frumoasa.

Daca in anii precedenti noroiul mi-a dat batai de cap, de data asta am avut parte de o alergare “lina”. Prindeam forta pe masura ce inaintam in cursa.  Ma simteam bine. Poate prea bine, intrucat nu am remarcat zona schimbului de stafeta. Asa ca am facut o tura prin zona de tranzitie. Am ajuns intr-un final, dezorientat la “cortul verde”, insa Tudor plecase in cautarea mea. Lucrurile pareau ca se naruie. Insa Tudor se intoarce, suparat pe situatie, dar si mai motivat. Timpul meu fusese mai bun cu 1min.40sec. fata de 2015. Tudor a facut din nou o cursa excelenta.

Spre Finish 3Inainte de marea mea gafa, eram pe Locul 2 la Stafete. Am pierdut 2-3 pozitii. Tudor a recuperat bine, insa primele 2 stafete erau deja departe la ultimul schimb. Din pacate nu mai erau eu la fel de motivat. Am pornit fara vlaga. Dar mi-am revenit la jumatatea turei a 2-a (4,5Km). Am recuperat mai bine de 1 minut, fata de stafeta de pe Locul 2, insa a fost prea tarziu.

La final am fost totusi foarte bucurosi pentru Locul 3. Ne-am dorit si am obtinut Podium-ul pentru Clubul Pegas. In plus, in afara de acea bajbaiala, ne-am miscat amandoi foarte bine.

A fost o noua experienta deosebita alaturi de Tudor. Nu ne vom opri aici. Vom incerca sa continuam urcarea in ierarhie. Ii multumesc lui Tudor pentru tot efortul depus si entuziasmul legat de echipa si de cursa in sine.

Podium_XCand sunt implicat intr-o poveste de echipa, nu mai acord atentie aspectelor organizationale. N-as putea spune ce a fost bine sau rau, doar ca m-as bucura sa ma traga cineva de “maneca” la schimbul de stafeta (baietii care aveau ca sarcina indrumarea stafetistilor, fusesera solicitati in alta zona a cursei). In rest, la Izvorani intalnesc an de an aproape toti prietenii carea fac triatlon si asta imi creaza o stare si mai placuta!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *