Ultramaraton Galati 2022 – Ultra in zi de sarbatoare si regasirea increderii de sine

Locul 3_EchipeSfanta Sarbatoare a Floriilor (asadar ziua mea de nume) am petrecut-o alergand 24 de ore! Se pare ca nu e suficient sa ma sarbatoresc in alergare doar de ziua de nastere (1 Decembrie)!
Alaturi de multi prieteni dragi am luat parte la ULTRAMARATON GALATI 2022 (Editia a II-a), un eveniment caritabil dedicat copiiilor cu autism, dar si o ocazie faina de a ne bucura de spiritul de echipa.
La invitatia capitanului Sorin Andrici am acceptat sa fac parte cu onoare si placere din echipa SPARTANII ANGELO, alaturi de care am alergat si la prima editie (2021). Am obtinut atunci Locul 2 pe echipe.
Tot alaturi de ei am urcat anul acesta pe a 3-a treapta a Podium-ului in proba pe echipe. Le multumesc pentru sustinere si efort colegilor, dar si minunatei echipei de suport. Ne-am dorit mai mult, mi-as fi dorit mai mult energie si motivatie din partea lor. Nu mi-a placut tot ceea ce am remarcat in sanul echipei. Nu toti alergatori sunt inzestrati inca cu spiritul ultra. Am fost nevoit sa consum energie si timp pentru a contracara cateva reactii si atitudini nepotrivite pentru un ultramaraton si pentru o echipa. Am cunoscut totusi si oameni minunati. In schimb, timpul nu este pierdut pentru ca lucrurile sa fie mai bune. Am invatat multe si candva vom reusi ce ne-am propus!
Locul 1_12HBucuria mea a fost dubla, intrucat am luat parte si la proba individuala de 12 ore de zi. Nu am avut o prestatie iesita din comun (25 de ture). Au fost si ceva nelamuriri legate de cronometrare probei, dar nici concuremta nu a fost una acerba.Cu toate acestea eu m-am bucurat la maxim de Locul 1 obtinut.

A fost cadoul perfect pentru mine. Imi era dor sa urc pe cea mai inalta treapta a unui podium la u concurs de alergare pentru a-mi regasi increderea in fortele mele. Am avut si marea surpriza de a primi un tort din partea sponsorului echipei, ceea ce m-a lasat fara cuvinte, si ii asigur ca l-am savurat!

Cunoscand deja traseul acesta nu m-a mai luat prin surprinde. Cred ca am reusit sa-l imblanzesc. Din nou m-am simtit aproape epuizat, dar nu din cauza greselilor, ci datorita efortului oboselii acumulate in precedentele curse de ultramaraton si a timpului redus de recuperare.

Cel mai decisiv factor al acestei de editii de Ultramaraton Galati a fost ploaia. Aceasta a durat ore intregi si efectiv a schimbat cursa. Traseul a devenit un adevarat chin pe alocuri si a fost nevoie sa fie modificat. Dar ploaia, impreuna cu frigul oboseala, au scos din joc foarte multi alergatori. Profitamd cumva de aceasta situatia am ales sa fac pauza 4-5 ore, asa cum intentionat inainte de concurs, fara sa banuiesc conditiile din timpul noptii. Dupa ce s-a luminat am reusit sa mai adaugat 11 km in cca 1h30 cu mers si sprint pe ultima tura.

Vreau sa remarc in mod special prestatiile celor 2 buni prieteni David Iancu si Octavian Ciorescu pentru lectia de strategie ultra oferita in prima jumatate a cursei. De asemenea tot respectul meu si pentru fetele din echipa noastra (Mara, Cristina, Ionela si Andreea)!

In aceasta mica aventura am calatorit de la Bucuresti la Galati si retur impreuna cu David Iancu, ceea ce mi-a facut o deosebita placere! Se spune ca nu “destinatia conteaza, ci calatoria.” In ochii mei David este o “mica legenda” a ultramartaonului romanesc prin ceea ce face, simte si gandeste.
Pentru mine si alti cativa concurenti cursa de Galati a insemnat si “pregatire”  pentru ROMANIA BACKYARD ULTRA 2022 (Editia a II-a / Stefesti)!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *