Tura rapida in Piatra Craiului – 18 Iunie 2011

Jul 14, 11 • Travel and HikingNo CommentsRead More »

Era primul week-end fara concurs dupa multe saptamani. Nu simteam nevoia de o pauza asa ca am profitat de intalnirea de la Rasnov, cu vechii prieteni de la Betbrain (Alex, Edi, Kaltman, Catalina, Manu, Julie, Catalin Popa si nemurotorul Teo Puica), pentru a face un antrenament numai bun pentru cel mai important Concurs al anului, Olympus Marathon.

Recunosc, am fost putin egoist, intrucat tura era una destul de grea, deci nepotrivita pentru ceilalti. Insa nu am putut refuza propunerea lui Puica de a merge (pentru prima data in viata) pe un traseu nemarcat.

Dupa un somn de 4 ore si multe beri eram numa’ bun pentru urcat pe munte. Am lasat masina aproape de Plaiul Foii si am plecat pe traseul nemarcat, unde totusi nu eram singuri. Teo a tinut minte ca voiam sa revenim cat mai repede la grupul de la Rasnov, asa ca a tras de mine, de parca el merge la maratoane, nu eu. Am deviat putin de la poteca, dar am ajuns pe Vf. Ascutit (ghidati si de haioasele “momai” – pe post de marcaje neoficiale), in 3h30min.

Pe varf si pe creasta Pietrei Craiului era aglomeratie mare. Am mers si o bucata de creasta, dupa care am ajuns la partea care imi placea: coborarea. Insa tot Teo era mai energic. Totusi, dupa ce am scapat de grohotis, mi-am inceput adevaratul antrenament: alergarea pe carare. De la Refugiul Diana in jos, am avut faina ocazie deĀ  a parcurge in sens invers o parte din traseul MPC. Am terminat tura “rapida” in 6 ore. Dupa care, ne-am intors la bere si la mici. A 2-a zi am vizitat (iarasi ceva nou pentru mine) Cetatea Rasnovului:

Ehe … si urma Olympus Marathon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *