Triatlonul International Brasov – Totul pentru echipa

Jan 23, 17 • RunningNo CommentsRead More »

13580513_629986933833835_7059444600039892677_oCeea ce ma tine aproape de concursurile de triatlon este proba de stafeta. Fiecare membru al echipei este responsabil pentru proba lui, ceea ce pe mine ma motiveaza suplimentar.

La Triatlonul International Brasov m-am implicat atat ca sportiv, cat si ca voluntar. In 2015 am avut chiar onoarea sa fac parte din echipa de arbitri. Pentru editia a IV-a n-am avut siguranta ca pot participa. Renuntam chiar la idee. Avusesem o discutie de principiu cu Ionel Duta, cu care am mai incercat stafeta la Duatlon.

De data aceasta a fost vorba de triatlon. L-am vazut hotaratpe Zuzu asa ca n-am putut refuza. Al 3-lea membru al stafetei avea sa fie Monica Manicuta, pentru proba de inot. Ne-am inscris la proba Stafeta Mixt, numele echipei fiind Time Trial Running.

Experienta de la triatlon a durat mai putin decat drumul Bucuresti-Brasov si retur. Au fost totusi cateva ore pline de intensitate in Piata Sfatului. Am reusit sa preiau numarul de concurs de la Monica, in timp ce Ionel tragea tare pe traseul de bicla. Eu urma sa fac ultima proba (4 ture de alergare pe stradute si pe aleile de sub Tampa).

Rolul meu a inceput practic cu perioada de asteptare in zona de tranzitie. Acolo am avut ocazia sa vad elitele la lucru, sa asist la un speactacol sportiv. Mai mult, concurenta de la proba de Stafeta insuma nume grele (Antoanela Manac, Florentina Buga, Robert Hajnal, Adrian Iordache si altii).

Zuzu a facut o cursa excelenta, avand al 2-lea timp la bicicleta dintre stafete. Si inotul Monicai a fost de zile mari (record personal pe 1500m), totusi ea a concurat cu baieti creandu-se astfel un decalaj serios. Ma simt bine cand am de recuperat, sunt 100% motivat. Am dat tot ce-am putut, am recuperat timp important fata de doua dintre echipe, insa la final ne-am multumit cu locul 4 la Mixt.

Cand lupti cu toate puterile n-ai ce sa-ti reprosezi la sfarsitul cursei. Am simtit ca fac parte dintr-o echipa frumoasa si puternica. Le multumesc colegilor mei si vom pregati revansa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *