Triatlon – Cupa Romaniei Isostar – Reci/Sfantu Gheorghe – Raport

Sep 4, 13 • Running2 CommentsRead More »

De triatlonul de la Sfantu Gheorghe (Cupa Romaniei) am aflat inca din 2011 si parea diferit de celelalte prin faptul ca se inoata in bazin. La vremea aceea eram inca dispus sa fac si proba de inot in cadrul unei stafete. Intre timp lucrurile s-au schimbat. Am cunoscut oameni foarte valorosi la inot si bicicleta. Se pare ca si ei apreciaza alergarea mea. E drept, sunt putini aceia care nu incearca triatlonul full (toate cele 3 probe) chiar daca ei sunt axati doar pe una din cele 3. La alergare ocazii de a face echipa sunt mai putine. In general prefer probele individuale lungi. In schimb la triatlon sunt nevoit, dar imi face si mare  placere de a concura in echipa.

Impreuna cu Remus Miron (un inotator de exceptie) planuisem formarea unei echipe puternice pentru Triathlon Brasov . Pana la urma el a format o stafeta la Proba Olimpica, iar eu alta echipa la Proba Sprint (impreuna cu Vali Pasa – bicicleta si Razvan Lupu – inot), stafeta cu care am si urcat pe Podium – Locul III. La Olimpic lupta a fost mult mai puternica (locul 4 pentru echipa lui Remus). Partea buna e ca sunt deja multe competitii de triatlon. Remus isi dorea cu adevarat o echipa de Podium si nu voia sa ramana cu regrete dupa Brasov; asa mi-a propus sa readunam echipa initiala (el – inot, eu – alergare, Adrian Pristavu – bicicleta) pentru Cupa Romaniei Isostar la Triatlon (cu desfasurare la Reci, jud. Covasna). Nu-mi stau in fire sa refuz asa ca ne-am inscris degraba la proba Stafeta. Pana la Start s-a mai inscris doar 6 echipe. Nu a fost concurenta serioasa dorita de Remus, dar am avut o buna ocazie sa ne obisnuim unul cu ceilalti si sa punem bazele echipei pentru competitii viitoare.

Ar parea greu de crezut dar cei 5Km de alergare erau pentru mine o mare provocare si chiar aveam o oarecare teama. Motivul: faptul ca in ziua precedenta luasem parte la un maraton montan (43Km / 2500D+) la Izvoru Muresului (Mures-Olt Marathon). Acolo fusesem stapanit de un spirit de conservare, dar efortul fizic se cunostea. Speram in primul rand sa nu fac echipa de ras. Am apelat la toate suplimentele din dotare, astfel incat inainte de Start eram din nou “fresh”.

Am asistat cu interes la proba de inot (Remus a iesit din apa al 2-lea, dupa Alex Diaconu), iar la proba de bicicleta am asistat la o lectie de ciclism predata de colegul nostru Adi Pristavu. Aveam deja un avans de 3 minute, diferenta care a descurajat mult echipa urmaritoare. Ca de obicei, schimbul de stafeta ma face sa plec ca din pusca. Insa suferinta si-a facut apartia dupa numai 500m. Prima parte a cursei, au fost cei mai grei 3Km din ultima vreme. Abia dupa jumatatea traseului de 5.5Km mi-am revenit in simtiri. Nu am observat echipa de pe locul2, la intoarcere, asa ca aveam un stres in plus. Ma asteptam ca Tamas Csutak sa apara de oriunde. Numai ca in spatele mele se apropia fulgerator Alex Diaconu. Stiu ca i-ar fi placut sa depaseasca prima stafeta, dar am grabit pasul spre Finish si am terminat in cca 23 min., cu timpul total la stafeta: 01:09:55.

Alaturi de 2 sportivi exceptionali (inotatorul Remus Miron si ciclistul Adrian Pristavu) am format echipa TRIBEACH – CYCLING TEAM BRASOV – TIME TRIAL RUNNING, obtinand pentru prima data Locul I la un concurs de echipe sau stafete. O experienta deosebita, care trebuie repetata. La Reci am avut si o simpatica echipa de sustinatori: Daniela Bartha, Hiroko Ogawa si Ilie Victor (camarazii de drum, de la Izvoru Mureslului).

2 Responses to Triatlon – Cupa Romaniei Isostar – Reci/Sfantu Gheorghe – Raport

  1. […] si ii tin pumnii. Am avut ocazia sa-l cunosc si chiar sa fim colegi de echipa (stafeta) la Triatlonul de la Reci – Cupa Romaniei Isostar, unde am terminat pr prima […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *